ГрадътКултураНовини

Двама министри откриват учебната година в АМТИИ

Официалното откриване на юбилейната 60-та академична година в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ ще се проведе на 18 септември, понеделник, от 11.00 ч. на Античния театър. Официални гости на събитието ще бъдат министърът на културата Кръстю Кръстев, ректорите на пловдивските висши училища, представители на държавната и местната власт.

По традиция след словото на ректора проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак приветствие ще произнесе първокурсник от името на новоприетите студенти. Сутрешната празнична програма ще приключи с концерт на български и чуждестранни преподаватели и студенти от Академията.

В 14.00 ч. в Концертната зала на висшето училище ректорът проф. Шекерджиева ще открие кръгла маса под надслов „Култура, образование и бизнес в полза на обществото“ с участието на министъра на културата Кръстю Кръстев, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, ректорите на пловдивските висши училища, представители на държавната и местната власт и бизнеса. На форума ще бъдат разисквани образователните и културните процеси в страната и връзките им с
реалния сектор в полза на обществения просперитет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина