ГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Ангел Стоев стартира подготовката на изборите в 16 и 17 МИР

Поредица от срещи, свързани с подготовка на парламентарните избори, проведе областният управител на област Пловдив Ангел Стоев. Първата беше с директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев и началника на „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов, втората с директора на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева.

Полицията ще активизира работата по подготовката на изборите, така че да се гарантира тяхното нормално провеждане, стана ясно след срещата на Ангел Стоев със ст. комисар Балев. Взети са всички мерки за честното и прозрачно протичане на вота, в това число и за пресичане на евентуални опити за купен и контролиран вот.

„С директора на РЗИ-Пловдив направихме преглед на ситуацията като в момента не се наблюдава ръст на заболелите, дори се очаква затихване в средата на септември. Затова на този етап общата ни оценка е, че епидемичната обстановка няма да окаже съществено влияние върху изборния процес“.

Това съобщи след срещата с д-р Димчева областният управител и припомни, че според Картата на епидемичната обстановка Област Пловдив е в т. нар. „Етап 1“.

В момента в Пловдивска област са в сила временни мерки като най-важните са: носене на защитна маска в лечебни и здравни заведения, в обектите за предоставяне на социални услуги и в градския транспорт, спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м и засилена хигиена.

РЗИ-Пловдив разполага с всички видове ваксини като основно хората си поставят бустерни дози. Няма проблем и с болничните легла.

За деня на изборите за карантинираните лица ще бъдат осигурени мобилни урни. В болниците ще има разкрити отделни секции за пациенти с COVID-19.

Областният управител продължава и срещите си, свързани с осигуряване на зали за 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област. Обсъждат се няколко варианта, но нито един от тях не е окончателен на този етап.

„Като разполагаме с решение, ще информираме медиите“, коментира Ангел Стоев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина