ГрадътИзбориНовини

Поне 10 гранични полицаи са помагали в трафика на мигранти

Има данни за поне 10 гранични полицаи, участващи в различни схеми за нелегално прекарване на мигранти у нас, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Министърът добави още, че има съмнения и за други техни колеги, но няма доказателства за тях. По негови думи със засилване на мигрантския натиск се засилва и привличането на полицейски служители в тези схеми за трафик.

„Тези, за които имаме доказателства ще бъдат дисциплинарно наказани. Тези, за които имаме убедителни данни, но не и достатъчно доказателства, ще бъдат размествани на други места“, обяви Демерджиев.

Според него мигрантската вълна била безпрецедентна и в пъти по-голяма от тази през 2014 – 2015 г. Затова с цел превенция служебното правителство било в тесен контакт с турското.

Във връзка с наводненията в Карловско министърът на вътрешните работи каза,  че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

„Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред. Ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР“, обясни Демерджиев.

Министър Демерджиев присъства в Пловдив на тържествения молебен в катедрален храм „Света Богородица“ по повод 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ПРАВИТЕЛСТВОТО И ОСОБЕНО ВОЙСКАТА НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА В РАБОТНО ВРЕМЕ ДА СЕ ШЛЯЯТ ИЗ ИДиОЛОГИЧЕСКИ РиЛИГИОЗНИЧЕСКИ СВЕТИЛИЩА.

    БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЕ Е СРЕДНОВЕКОВНА НИТО КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА, А ПО КОНСТИТУЦИЯ Е СВЕТСКА!

    СВОБОДА НА СЪВЕСТТА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина