ГрадътКултураНовини

Последни пет дни до края на изложбата „Чуйте ни – Артистичен интелект“ в Пловдив

Последни пет дни остават до края на изложбата „Чуйте ни – Артистичен интелект“ в Пловдив, която показва над 80 творби, създадени през последните 30 години от повече от 40 художници, родени и израснали в Източна Европа. В  рамките на програмата на Европейска столица на културата 2019 жителите и гостите на града имаха възможност да се докоснат до част от немската колекция „Дойче Телеком“, създадена в отговор на промените, настъпили в Европа след падането на Желязната завеса. Последният ден, в който изложбата може да бъде разгледана, е 21 юни (петък).

Една от най-престижните колекции за съвременно изкуство на Стария континент се радва на огромен интерес от страна на пловдивчани и гостите на града. За трите месеца  от гостуването й  близо 10 000 са посетителите на експозиците,  разположени на шестте различни локации: Градска художествена галерия, галерия“Златю Бояджиев“, СКЛАД, Балабанова къща, Къща Хиндлиян, Народна библиотека“Иван Вазов“. С най-голямо посещение от близо 4000 души са експонатите на Мария Куликовска, Ева Котаткова и Роман Ондак в Къща Хиндлиян. Като цяло експозициите от колекцията, ситуирани в Стария град са с най-голям интерес. Общо 380 участника от които деца от училищата в града и пенсионерските клубове са били ангажирани в образователната програма и кураторските турове, съпътстващи изложбата. Детската програма бе подготвена съвместно с екипи от музея „Фолкванг“ в Есен и на Берлинското биенале и се провеждаше в специално обособен кът в Градска художествена галерия.

Изложбата се реализира с помощта на партньорите от Фондация „Отворени изкуства“ и Гьоте-институт България, ОИ „Старинен Пловдив“, Градска художествена галерия и НБ „Иван Вазов“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина