АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Отвориха паркинга на Колодрума за ползване

Гражданите могат да паркират срещу 1 лев на час и 50 на месец

Пълният капацитет на съоръжението е 180 обикновени места и 9 за автомобили на хора в неравностойно положение

След като огромният паркинг пред Колодрума пустееше няколко години и се ползваше само по предназначение по време на събития в залата, от днес там може да се спира без да сте на концерт или спортно мероприятие.

„Гражданите вече ще могат да използват общинския паркинг до многофункционална спортна зала Колодрума срещу 1 лев на час“, съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов.

Въведена е електронна система, която ще даде възможност на шофьорите да паркират, като за целта ще се използва пълният капацитет на съоръжението от 180 места и 9 допълнителни за автомобили на хора в неравностойно положение. Специално табло на входа ще ориентира и ще показва колко от тях са свободни.

„До момента паркингът се използваше само при мероприятия в „Колодрума“. Взехме решение да дадем възможност на хората да го използват и през останалото време“, сподели Тодор Чонов и посочи, че желаещите могат да подават заявление и за месечен абонамент, като таксата, която ще трябва да заплатят е 50 лева.

„Подаването на заявление е на място в общинското предприятие „Паркиране и репатриране“, на ул. „Христо Г. Данов“ № 28, а картата я издаваме веднага“, заяви директорът Ненко Калакунов.

Той уточни, че електронната система чете регистрационните номера на автомобилите за месечния абонамент, а бариерата се вдига автоматично.

„Паркингът може да се използва от хората, които живеят или работят наблизо,“ допълни той.

Въпреки че няма да има жива охрана на паркинга, Община Пловдив е осигурила 24-часово видеонаблюдение със специални камери, чиито обхват е върху целия обект.

При възникнал проблем гражданите ще могат да сигнализират веднага на телефон: 0893 633 304.

„Желанието ни е по този начин да урегулираме паркирането в зоната и да възпрепятстваме безразборното спиране на автомобилите в зелената площ, която е в непосредствена близост. Заради непрекъснато паркиралите коли се е превърнала в непривлекателна тъмна, прашна или кална зона, когато е дъждовно времето“, коментира още Тодор Чонов.

Той разпореди в най-скоро време служители на ОП „ОКТ“ да поставят знаци и табели, които указват да не се паркира на нерегламентираните за това места. За по-голяма безопасност ще се сложат и антипаркинг колчета, а от другата седмица служители на „Общинска полиция“ ще минават да глобяват на място нарушителите.

„Ще ограничим достъпа на автомобили до зелената площ, като поставим бетонни блокове“, обясни Пламен Вълков, директор на ОП „ОКТ“.

Начините на заплащане след края на престоя на паркинга са с банкноти, монети или с дебитна карта. При събития в многофункционална спортна зала „Колодрума“ паркингът ще се използва свободно, като престоят няма да се заплаща.

В началото на месеца Община Пловдив даде възможности за регламентирано паркиране като отвори за граждани бившия наказателен паркинг до Гребната база. Използването му е също 1 лев на час и 50 лева месечен абонамент.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Ако бяхте направили дневна и нощна месечна карта, дали през деня нямаше да имате пълна заетост от “Телъс”, а през нощта от домуващи! В синя зона в центъра за домуващи таксата е 5 лв. на месец?! Защо в “Колодрума” е 50лв. на месец? Там най-големите баровци в града ли живеят? Само питам, да съм информиран, ако нещо пропускам в дебилната ви “логика”!?

  2. Искам да питам всички тъпанари, извинете общинари, простичък въпрос! Как така платеното домуване в синя зона е 60лв. на година, а паркирането в паркинга на “Колодрума” за живущите в кв.Колодрума е 50лв. на месец или близо 10 пъти по-скъпо! Това решение на некадърността ви ли го дължим или просто не можете да смятате! Ако сте толкова некадърни, освободете ни от “капацитета” си, моля!

  3. Алчни и нагли безсрамници. Пловдивчани не дадоха ли достатъчно милиони за тази зала, която за нищо не става и стои затворена през цялата година, та сега да вземате пари за празния й паркинг? Алчността на Зикито е безгранична. Как така го няма на снимките да пререже некоя лента? Сигурно е бил зает с уменията на Данка Куртизанка. Варвари, унищожихте го тоя град. Но възмездието ви е близо. Дядо Иван с каскета ще ви види сметката. Хората вече единствено на него се надяват.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина