ГрадътНовини

Малките радости: Безплатни очни прегледи в детските градини в Тракия

Прегледите се правят след писмено съгласие на родителите

Профилактиката на зрението от ранна възраст е изключително важна в този дигитален свят

Кампания за ранна профилактика на зрението стартира в детските заведения в район Тракия. Инициативата се организира за поредна година от Лайънс клуб и Националния център за рехабилитация на слепи, в партньорство с районното кметство.

Прегледите се правят след писмено съгласие на родителите, съобщиха от администрацията. Те се извършват с модерен медицински апарат, който наподобява фотоапарат и чрез звуков сигнал привлича вниманието на децата.  При констатиране на отклонения в параметрите на зрението се уведомяват родителите за по-нататъши консултации със специалисти и назначаване на адекватно лечение.

Стартът на кампанията под надслов „Весели очички” бе даден днес от детска градина „Десислава”, с директор Жана Петрова. На него присъстваха: кметът на „Тракия” Костадин Димитров, заместникът му  Веселина Стоянова и началникът на отдел „Образование, социална и европейска политика” Лиляна Власова.

Димитров благодари на организаторите и изтъкна, че „профилактиката на зрението от ранна възраст е изключително важна, особено в този дигитален свят.”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Що не казват,че енергоспестяващите крушки увреждат зрението на децата особено.В това число най-много ЛЕД крушките. Защо са позволени в детските градини и училищата? Целта не е профилактика а продажба на очила. Никога в истирията не е имало толкова хора с увредено зрение и толкова оптики.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина