ГрадътИзбориКриминалеНовини

Изборният ден протича в спокойна обстановка

В рамките на днешния ден служители на ОДМВР – Пловдив следят за нормалното протичане на балотажа и опазването на обществения ред. До 10 часа днес няма регистрирани сериозни нарушения, съобщиха от пресцентъра на Полицията в града.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

В сектор „Български документи за самоличност“ на ул. „Волга“ № 70 в Пловдив и всички районни управления е създадена организация за съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас.

След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и членовете на секционните избирателни комисии при придвижването им от изборните места до Общинската избирателна комисия, която се помещава в Международен панаир – Пловдив. В тази връзка, от 19.00 ч. На 3 ноември до приключване на дейността на ОИК, се въвежда временно ограничение на движението и се забранява спиране и паркиране на МПС по бул. “България –юг”, в участъка от бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” до мост “Адата”.

Припомняме, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected].

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина