ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Евродепутатът Андрей Новаков представя платформата Селоводител в Пловдив

Обсъждат бъдещето на българските села в ПУ

Депутатът от Европейския парламент Андрей Новаков ще представи дигиталната платформа „Селоводител”, която има за цел да инициира положителни трансформации в българските села, утре в Пловдив. Евродепутатът е специален гост на конференция по темата, която ще бележи финала на двегодишен изследователски научен проект на тема „Трансформиращото (се) село“. Програмата на събитието включва публична кръгла маса, фото и видеоизложба, както и представяне на филм за село Спахиево. Проектът се реализира от екип специалисти от Философско-историческият факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и е финансиран от „Фонд научни изследвания“ към университета.

Основна цел на изследването е да се разкрият визуализации, модели и типологии на технологиите на промяна в съвременното българско село. Научното знание за социалните и културни процеси по селата служи за очертаване на перспективите пред неговото бъдеще.
По време на кръглата маса научни екипи от различните катедри на Философско-историческия факултет на ПУ ще представят своите резултати от проведените двегодишни изследвания.

Конференцията ще се проведе утре сутринта, във Филососфко-исторически факултет на ПУ на ул. „Костаки Пеев”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина