ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

„Градини и паркове“: Сигнализирайте, ако някой изхвърля боклуци в коритото на Марица

За изхвърляни в коритото на река Марица отпадъци алармира изпълняващият длъжността директор на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев. Това става само месец, след като екипи на общинското предприятие изцяло почистиха мястото.

„От началото на годината чистим поетапно речното корито на територията на Пловдив. Започнахме от моста на бул. „Васил Априлов“ в посока към моста на Адата. До момента сме събрали и извозили десетки камиони с отпадъци. Работим за по-чиста околна среда. Непрестанно призоваваме гражданите да пазят, но някои продължават да замърсяват. На крайречния булевард има достатъчно контейнери за смет, включително и за разделно събиране. Недопустимо е да се изхвърлят кашони и всякакви други боклуци в реката – и то на фона на повишената обществена чувствителност към опазването на чистотата и зелените площи“, заяви инж. Николаев.

Той увери, че мястото своевременно ще бъде почистено, но от „Градини и паркове“ очакват хората да не са безучастни, а ако видят, че някой замърсява, да сигнализират на тел. 112 или зеления телефон на Пловдивския общински инспекторат 6111. ОП „Градини и паркове“ приема сигнали на тел. 032/624 301.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина