ГрадътНовини

В район „Северен“ събират стари печки, перални и други електроуреди

Стари и неработещи електроуреди ще събират следвата седмица от рйаон „Северен“. Акцията ще се проведе на 30 октомври (вторник) от 9 до 13 часа на паркинга, източно от бул. „България“ 108 (южно от районното кметство).

Възрастни хора или лица без транспорт могат да предават неработещите електрически и електронни уреди и от дома си. Това може да стане след заявка на телефон тел.032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен” като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред, който желаят да предадат.

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди: печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси.

За лицата, които ще се включат в акцията, са предвидени ваучери за покупка от голяма търговска верига за битова техника в гр.Пловдив.

„Това е една много полезна екологична инициатива. Призовавам гражданите да се възползват от възможността да освободят домовете си от ненужните електрически и електронни уреди” – заяви кметът на район „Северен” инж.Ралев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина