АктуалноГласовеМненияНовини

Издирването на семейство Арабаджвиеви е в ръцете чужди власти

Главният прокурор: В ход е процедура по екстрадицията на Николай и Евгения Баневи

 „Каолин” няма нищо общо със свободата на словото, коментира Цацаров разследванията спрямо Иво Прокопиев

Иво Дернев

Няма следа от Ветко и Маринела Арабаджиеви, които се издирват с Европейска заповед за арест. Това се разбра от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, дошъл в Пловдив за  конференция на съдебните лекари от цялата страна, които обсъждат  проблемите с неизплатените им от МВР дължими суми за извършените от тях съдебно-медицински експертизи. „Продължава издирването на семейство Арабаджиеви. То е в ръцете на френските власти. Това, което трябва да бъде направено от нас, е направено. От тук насетне издирването е в ръцете на чуждите власти”, заяви в отговор на журналистически въпрос първият обвинител в държавата.

Той  информира, че в ход е процедура по екстрадицията на Николай и Евгения Баневи, арестувани в Париж по разследване за източване на „Полимери”. Очаква се и екстрадицията на друг задържан зад граница българин- Митьо Очите, след като турският съд е допуснал процедурата, за което от прокуратурата са уведомени от турските власти.

Цацаров се спря и на разследванията по отношение на издателя на Капитал Иво Прокопиев. „Разследванията и по двете досъдебни производства, които касаят г-н Прокопиев, нямат нищо общо с издателската му дейност. Те имат общо с бизнес, имат общо с приватизация. Когато преди години са се случвали събития с предприятие „Каолин” или  с находища на такива полезни изкопаеми и приватизация на територията на Разград, а в последствие други и други сделки, не мисля, че някой е издавал нещо. И не мисля, че някой трябва да разсъждава по следния начин: Мога да издавам вестник, мога да съм собственик на сайт и следователно всяко посегателство срещу мен е посегателство срещу свободата на словото. Казвам го като отклонение от обичайната практика да не коментирам изявления на обвиняеми. „Каолин” няма нищо общо със свободата на словото”, подчерта Сотир Цацаров.

Очаквайте подробности от конференцията на съдебните медици

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина