ГрадътКултураНовини

Българските и чуждестранните студенти от Медицинския университет в Пловдив се събраха на Младежкия хълм

Първото по рода си събитие за интеграция е инициатива на Студентския съвет на ВУЗ-а

На открито с почерпка и музика над 350 първокурсинци от Медицински университет – Пловдив се събраха на Младежкия хълм на първо по рода си събитие за интеграция, което се проведе в четвъртък след обяд. Инициативата е на Студентския съвет, а идеята на новия му председател Йозлем Кюлджиева. Тя е оглавила Съвета преди 3 месеца.

„Правим това събитие, тъй като искаме да се справим с липсата на комуни.кация между чуждестранните и българските студенти във ВУЗ-а. Тази година новите студенти от чуждестранни държави са 400. Много е важно да има интеграция: за студентите, за ВУЗ-а и за града ни,“ – сподели петокурсничката по медицина.

На партито “get together”, както го нарича Йозлем, присъстваха представители на ръководството на Медицинския университет, студенти и техни приятели.

Кметът на район Централен“ Георги Стаменов подари специален подарък за Студентския съвет  – две издания на пловдивския автор Димитър Райчев и им пожела да се запознаят и заобичат Пловдив по време на следването си.

В Съвета членуват 38 студенти, по 1 представител на 25 човека. Те планират още инициативи, които са насочени към интеграцията на чужденците в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина