ГрадътКултураНовини

Конкурс за есе на тема „Приспивната песен на майчин език“

Конкурс за есе обяви Българо-турският литературен клуб. Инициативата е по повод Международния ден на майчиния език – 21 февруари. Есето е на тема: „Приспивната песен на майчин език“.

В конкурса може да участват желаещи от възрастовата група 8 – 24 години. От участниците ще се изисква оригиналност на съдържанието, ясно открояване на теза и изразена лична позиция. Техническият обем на текста е до 2 страници във формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12.

Творбите трябва да са написани на майчин език!

Припомняме, че честването на Световния ден на майчиния език бе организирано за пръв път в Града под тепетата през 2018-а година, когато Пловдив чете на 26 езика.  Инициативата стратира под патронажа на тогавашния Областния управител Здравко Димитров и Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, който е и почетен председател на литературния клуб. През 2019-а тя бе покрепена от Клубът на консулите.

Хора от цял свят играха хоро в Пловдив за Международния ден на майчиния език (ВИДЕО).

През годината, в която Пловдив бе и Европейска столица на културата отбелязването на този ден влезе в Културния календар на Община Пловдив, а снимката на Под тепето от първото издание на празника, която виждате на корицата се превърна в представителна визия за международния празник на майчиния език.

Всяка изпратена творба трябва да бъде придружена със следната информация: име на автора, възраст, пощенски адрес, училище, в което се обучава, телефон за връзка. Крайният срок за изпращане на материалите е 17 февруари 2020 г., на електронен адрес: [email protected] или [email protected]
Телефон за връзка: 0886 002 394.

Най-добрите творби ще бъдат наградени, уверяват организаторите на литературния конкурс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина