ГласовеГрадътЗдравеМненияНовиниПУЛС

Студентският протест пред ПУ срещу Зелените сертификати ще се състои

Протестът, организиран от група студенти на ПУ „Паисий Хилендарски“ срещу въвеждането на „Зелен сертификат“ в аудиториите ще се състои, така както беше планиран – на 16 февруари от 11:00, пред Ректората. Това заявиха организаторите, след като стана ясно, че има заповед, с която от понеделник се въвеждат някои облекчения за присъственото обучение. Организаторът Габриела Дамянова заяви пред БНР, че новата заповед не ги успокоява, защото представлява някаква хибридна форма.
Припомняме, че студентите, подкрепящи протеста декларираха: „Ние, студентите, желаем да се върнем присъствено в университетите, без за това да бъдем принуждавани да спазваме ултиматуми и заповеди, които са в противовес с нашите желания, права и свободи (а и със здравия разум). Това е нашето основно искане.
Те подчертават, че „на протеста е добре дошъл всеки – студент, преподавател, родител и тн., но е важно да се подчертае, че акцентът на протеста ще бъде въвеждането на мярката във висшите учебни заведения; това е протест НА, ОТ и ЗА студентите“. 
От друга страна, Студентския съвет на ПУ се обявиха против подновяването на присъственото обучение в условията на пандемия и заявиха, че всички колеги трябва да се съобразят с действащата нормативна уредба у нас.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина