Еднопосочните улици да се отварят за движение в двете посоки при ремонт на големите булеварди

Гласове

Предложението идва за втори път заради затварянето на основни пътни артерии в Пловидв

Хората апелират отговорните ведомства да преразгледат решението си, относно организацията на движение в района между двата булеварда

Успоредните улици и техните еднопосочни пресечки около булевардите, които се ремонтират в Пловдив, да се отварят в двете посоки за движение. Това е искане на работещи и живеещи в централната градска част.

Предложението им идва за втора поредна година откакто текат ремонтите по двата булеварда „Руски“ и „Васил Априлов“. Първият път остана нечуто от Общинското предприятие „Организация и контрол на движението“, както и от КАТ.

Припомняме, че при затварянето на „Васил Априлов“ миналата година десетки малки бизнеси бяха на ръба на съществуването, след като достъпа до тях бе отрязан месеци наред, а после бе забранено спирането и паркирането в ремонтираната час на булеварда.

Хиляди пловдивчани, заключени в карето между двете основни артерии, Централна гара и „Шести септември“ повече от година имат проблеми с придвижването, работата си и прибирането по домовете.

Те смятат, че с временна организация на движението в района, която позволява еднопосочните улици да бъдат пуснати за движение в двете посоки и съответната знакова сигнализация огромна част от проблема може да бъде решена.

Хората апелират отговорните ведомства да преразгледат решението си, относно организацията на движение в района между двата булеварда.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Еднопосочните улици да се отварят за движение в двете посоки при ремонт на големите булеварди

  1. Всъщност така ще бъде докато приоритет са комисионните, а не свършената работа с мисъл за хората.
    Време е да си ходят.

  2. И това не е всичко. Съгласно проекта който Щрабаг така „скоростно“ изпълняват, от двете страни на средната ивица по Руски, ще сложат огради, т.е. ако се движите по ул. Тракия, за минете от източния на западния тротоар или обратно, ще трябва да идете или до В. Търново или до х-л Лайпциг. Отново липса на каквато и да е мисъл в главите на онези в Община Пловдив, в лицето на главен инженер, кмет и заместник кметове.

  3. Какви организации, какви 5 лева.
    Опитайте да се придвижите в карето Руски, Л. Каравелов, В. Априлов и В. Търново.
    По малоумно поставяне на знаци няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.