ВластГласовеГрадътМненияНовини

Славчо Атанасов поиска смяна на модела на управление, а не заместването на един човек с друг

Той смята, че градоначалникът трябва да е близо до хората и да общува с тях в задължителни приемни дни, за които внася искане за промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация

В позиция до медиите бившият кмет и настоящ народен представител поиска смя на модела на управление в големите общини и конкретно в Пловдив, а не заместването на един човек с друг. Той смята, че градоначалникът трябва да е близо до хората и да общува с тях в задължителни приемни дни, за които внася искане за промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

„Само преди няколко дни в приемната ми един пловдивчанин ми каза нещо много важно. Строителен инженер по образование, той дойде при мен с няколко проблема. Но общото при всичките беше, че не може да стигне нито до кмета, нито до съответната общинска институция, за да ги постави. Заговорихме как това може да се промени. Заговорихме и за предстоящите избори. И тогава той каза: Г-н Атанасов, какво като сменим човека, ако нещата останат същите? Затова държа на приемната си с пловдивчани – и днес като народен представител, и когато бях кмет. Винаги съм казвал, че скъсаш ли връзката с хората-губиш реална представа за работата си. Защото не е е необходимо да избухне обществено недоволство, за да разбера, че има проблем с ремонта на даден булевард или пък със задръстванията. Аз научавам това от приемната, от срещите с хората”, подчертава Атанасов в позицията си.

И изброява какво е направил в тази посока от кабинета на градоначалник под тепетата.

„Като кмет направих така, че да създадем във всеки един район на Пловдив Граждански съвети – така, че освен думата на кмета, да се чува и тази на гражданите. Защото те най-добре познават проблемите си по места. И бях категоричен, че градоустройствените решения трябва да се взимат, като се чуе мнението на професионалните гилдии, затова създадохме Експертни съвети.

По същата причина, като кмет настоях всички големи общински сделки да минават за становище и през прокуратурата. За да е всичко максимално прозрачно и за да няма дори и най-малкото съмнение за корупционна практика. Затова правех публични отчети пред пловдивчани. За да не се стига до обществени скандали и гадаене на тъмно защо има провалени проекти или защо дадена работа не е свършена. Държал съм и продължавам да държа на това, защото смятам, че такова трябва да бъде почтеното отношение към хората. Такава е моята философия за управление, моите принципи. Тя е различна от това, което наблюдаваме през последните осем години. Затова съм категоричен, че трябва да сменим модела. За да има реална промяна в Пловдив. Защото – какво като сменим човека, ако моделът на управление остане същия?”, пита в изпратената до медиите позиция Славчо Атанасов.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина