БългарияГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Протестно автошествие от Коматево до стадион Ботев

Недоволството е заради поредното замразяване на строежа на стадиона

„Каним всички ботевисти и любители на футбола и спорта да се присъединят към организираното от Сдружение „ПФК Ботев“, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции BULTRAS автошествие от Футболен комплекс „Ботев 1912“ до стадион „Христо Ботев“. То ще се проведе след футболната среща между Ботев и Етър“, призовават привържениците на „жълто-черните“.

Мачът е с начален час 17:30 ч. на клубната база в Коматево. Веднага след края му (около 19:30) шествието ще потегли към стадион „Христо Ботев“. Организаторите – Сдружение „ПФК Ботев“, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции BULTRAS – съобщават, че мероприятието е обявено в Община Пловдив и съгласувано с органите на реда. Те призовават всички участници да спазват обществения ред.

Припомняме, че вече бе проведено пешеходно шествие от замразения строеж на стадион „Христо Ботев“ до площад „Стефан Стамболов“ пред Община Пловдив. Сегашният протест на феновете на Ботев е с искане за бързо и честно завършване на проекта, както бе обещано преди изборите, срещу поредното замразяване на строежа на стадиона, срещу желанието на собственика Георги Самуилов да прекрати настоящата концесия и в съвместно дружество с общината да го довърши по друга схема.

„Време е отново да покажем на всички, че мечтата ни да се върнем у дома, на „Колежа“, е по-жива от всякога. В дом, построен по одобрения от Община Пловдив проект, с ясна и неоспорима публична собственост, изграден в обозримото бъдеще. Дом, от който никакви частно-собственически интереси не биха ни отстранили или биха поставили в зависимост – нас и любимия ни Ботев“, се казва в част от обръщението на организаторите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Що за малоумно население? За футболни игрища задръстват с колите си целия град, а когато им вдигат 100 процента такса смет – мълчание! Мълчанието на агнетата…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина