ГласовеГрадътМненияНовини

Над 100 участници в мълчалив „Поход за свободата“ срещу трафика на хора (ГАЛЕРИЯ)

Участниците извървяха мълчаливо в колона по един разстоянието от площад „Стефан Стамболов“ до Римския стадион и обратно. Облечени с тениски „Днес още има робство“

В марша на свободата в Пловдив се включиха ученици от от осем пловдивски училища

Подкрепата си в борбата със съвременното робство изразиха над 100 последователи, сред които ученици от осем пловдивски училища. През уикенда те се включиха в глобалната инициатива „Поход за свободата“ /Walk For Freedom, чиито основен организатор е Фондация „Кампания А21“ България. Тя е посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, а съорганизатори бяха Местната комисия за борба с трафика на хора съвместно с Български Червен кръст – Пловдив  с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора взеха участие

В марша на свободата в Пловдив се включиха ученици от ОУ „Петър Берон“, ЕГ „Иван Вазов“, СУ „Братя Миладинови“, СУ „Константин Величков“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „П. Кр. Яворов“, ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, СУ „Свети Седмочисленици“; МГЕРБ, местният омбудсман Борислав Стаматов, както и други съмишленици, включили се спонтанно в похода.

Участниците извървяха мълчаливо в колона по един разстоянието от площад „Стефан Стамболов“ до Римския стадион и обратно. Облечени с тениски „Днес още има робство“, носейки табели, съдържащи шокиращи статистически данни за престъплението трафик на хора, те преминаха през една от най-оживените зони на града. Това предизвика интереса на минувачите и насочи вниманието им към проблема, което бе и основната цел на организаторите – да насърчи обществеността да се информират по темата, като един от основните методи за адекватна превенция.

Организаторите изказват своята благодарност към Регионално управление на образованието – Пловдив, което активно съдейства информацията за събитието да достигне до повече образователни институции, което е изключително важно, имайки предвид факта, че младежите са най-уязвими и спадат към рисковата група от попадане в ситуация на трафик на хора.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина