БългарияГероите на деня

Жорж Ганчев: Вън разбойниците от политиката

Арбитражният съд осъди България на 550 мл. евро заради АЕЦ Белене. Ганчев и Кольо Парамов не се учудват и очакват скоро същото да последва и с казуса КТБ

С цитат на Иисус, гласящ „Вън търговците от храма” ще води кампанията си създателят на Бизнес блока

Свободният човек е нещо много важно. Патриотите задължително трябва да са свободни хора, за да са в полза на обществото. Така започна срещата си с медиите под тепетата Жорж Ганчев, който заедно с Кольо Парамов,пое инициатива да обиколят всички български области, за да  отворят очите на хората за наближаващите президентски избори.  Те искат да докажат, че държавата не се ограничава само със София и че не е правилно една шепа хора да държат цялата власт. За тях, на първо и най-важно място е, до 2017г. България да разполага с три независими власти – законодателна, изпълнителна и съдебна.

Дори Сталин не е държал цялата власт и не се е определял като деспот, пък било то и само от куртоазия, подчерта Ганчев. Аз никога не съм си позволявал да използвам държавни пари за почивки, настанявания в скъпи хотели, коли или каквито и да е облаги. Личният пример е всичко. Отдавна сме изоставили всички партии. Човешкият живот вече не струва нищо, точно затова Отечеството се нуждае от истински патриоти.  А не като Волен Сидеров, който си позволява да отседне в най-скъпия парижки хотел с любовницата си, за който заплаща 15 000 евро за два дена, а после се тупа в гърдите, че се бори за страната, размаха пръст Жорж.

Една от най-важните амбиции на политика е да привлече обратно младите хора, напуснали родината, за да работят в чужбина. През 89-та населението на България е било 9 милиона, а в днешно време избягалите са над милион и половина, цитира тъжно известните цифри той.

Той иска да се намали държавната субсидия на политиците от 10 на 5 лв. Да се довършат бързо външните ни граници с най-добрата техника, за да сме защитени при конфликти с други народи. Да се пристъпи към четиримесечно военно обучение на младите след 18 годишна възраст. Да затапи легалните вратички, водещи до корупция и шуробаджанащина. Да се изравни държавното участие в частните сектори като търговия, IT технология и други. Да се организира борба с расизма и религиозното напрежение. Според Кольо Парамов гетата са в отвратително състояние. Тънат в мръсотия и мизерия и никой не иска да поеме отговорност, да прати медици или полиция, за да се погрижат за живущите там. Друга акцент в програмата им защита на българския език, като подчертаха, че в речниците ни са навлезли 64% чуждици и все нови прииждат.

България е най-бедната държава в Източна Европа. Не мога да приема, че 25 години след промяната съществува такава демагогия, каза Парамов. И заяви, че политическата класа доста манипулативно скъсява времето за изборите, за да няма компромати и негативи.

Не за такава демокрация се борехме на времето. Как не можахме да се поучим нито от Чехия, нито от Унгария, нито от Словения. Хората са бедни и озлобени и това не се понася, допълни той.

За Жорж Ганчев положението е ясно – вън на разбойниците от парламента. Той сподели, че за него политиката е една голяма тояга, която те заслужават. Екипът му ще се помъчи чрез истината и тези обиколки из различните градове, да възвърне вярата в гражданите, която толкова силно са загубили. Не се учудиха от новината, че България е осъдена на половин милиард евро заради АЕЦ Белене, дори сами са го очаквали като решение до края на годината. Според тях съвсем скоро, същото ще ни сполети и заради КТБ и тогава калинките, както се изрази Ганчев, няма да могат да се скрият. На финал допълни, че с цитат на Иисус, гласящ „Вън търговците от храма” ще води кампанията си за президент.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Г-н Коци Маджаров не забелязваме да е споменат в публикацията, а още по-малко в ЗАГЛАВИЕТО, както правилно е написано и озаглавено в МАРИЦАта – оти? А? Не може без Коцето, бе ей! Президент човекът!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина