Владо Карамазов подкрепи „КАУЗА НИКИ“

Нощна смяна

 

Почти 5000 лв. бяха събрани от дарения

Благотворителна изложба-коктейл в подкрепа на 23-годишния Ники от Пловдив, чиято съдба докосна хиляди, се проведе в ресторант Торро Гранде снощи. Специален гост бе Владо Карамазов, който прие каузата присърце и призова гостите към съпричастност, няколко часа преди представлението му в Пловдив "Арт" на Лятно кино "Орфей".

Почти 5000 лв. бяха събрани от даренията на пловдивските бизнесмени, адвокати, нотариуси, банкери и хора с големи сърца, уважили стилното събитие. Очаква се сумата да се увеличи от дарения по банков път от гости, които не са успели да присъстват на изложбата лично, споделиха младежите от „Кауза Ники”, които се заеха с кампанията на студента от близо половин година.

Елегантният втори етаж на ресторант Торро Гранде беше превърнат в галерия, с над 30 платна на известни художници. Дечко Узунов, Иван Георгиев – Рембранд, Генко Генков, Веско Велев, Ангел Пачаманов бяха само част авторите. Голям интерес предизвикаха картините, дарени за каузата от сина на известния пловдивски художник Анастас Константинов – Константин Константинов. Водещият на събитието Гаро Узунян побърза да закупи за себе си една от творбите на младия автор. Картини за каузата дариха и художниците Никола Певичаров и Нора Ампова – сестра на Графа. 6-годишният Велин Стефанов, който има вече самостоятелни изложби във Ватикана, Валенсия и София също дари една от своите най-високо оценени картини.

Любезните домакини от Торро Гранде съдействаха с перфектна организация и бяха подготвили за гостите изискан гурме кетъринг и подбрани вина. За доброто настроение се погрижиха Мая и Папи от дует Weil.

Ники в момента е в Германия, където му беше направена костно-мозъчна трансплантация, а борбата му за живот все още продължава. До набиране на крайната сума за довършване на лечението са необходими вече по-малко от 25 000 лв. Набраните средства до момента са 350 000, благодарение на всички инициативи, обединили известни личности, организации, културни дейци и хиляди добри сърца.

Фотограф: Ричард Сираков

Можете да подкрепите Ники с SMS с текст DMS NIKI на номер 17 777 и  на следните дарителски сметки:

В лева: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)

IBAN: BG42CECB979040C4360100

В евро: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)

IBAN : BG56CECB979044C4360100

Николай Тодоров Попов

PayPal: [email protected]

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.