БългарияГероите на деня

Здравко Димитров: Бившият кмет разпадна реформаторското мнозинство в Пловдив. Ние ще го възстановим

Влязохме в последната седмица от изборната кампания в добра кондиция и уверени в себе си, че ще съхраним реформаторското мнозинство в Пловдив. Пловдивчани искат Реформаторският блок, ГЕРБ и другите дясно-центристки партии да сформират стабилно и най-вече почтено и отворено към хората управление с нов кмет и нов екип в общината, това Заяви Здравко Димитров за медиите след среща с гражданите в район „Западен“. 

Според кандидатът за кмет с номер 19 на местна коалиция “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторския блок, в последните 10 дни, екипът на отиващия си кмет е направил всичко възможно да раздели дясно-центристката политическа общност в Пловдив и показва непознаване на изборното законодателство. “В последните дни “добросъвестни граждани” от кръга на бившия кмет се опитват да упражняват незаконен натиск срещу пловдивския бизнес и срещу фирми, които имат законни, одобрени от Община Пловдив рекламни съоръжения в града. Натискът е под форма на жалби срещу Реформаторския блок в ОИК. Като повечето неща произведени от бившия кмет обаче и тези жалби са нескопосани и неадекватни спрямо наредбите на Община Пловдив”, заяви Здравко Димитров.

         “Искам пловдивчани да знаят, че директно или косвено, отиващият си кмет работи срещу възможността да има реформаторско, дясно-центристко мнозинство в Пловдив. Той е единствената заплаха пред това ГЕРБ да остане водеща партия в управлението на Пловдив”, заяви Димитров и допълни “искам пловдивчани да кажат, че въпреки нескопосаните опити на бившия кмет да разделя дясно-центристката политическа общност, от нашия екип няма да излезе нито една лоша дума срещу ГЕРБ и срещу кандидатите за общински съветници или районните кметове на която и да е от другите политически партии. Ние играем честно!”, заяви Димитров.

         “Искам да заявя още веднъж, че на 25-и октомври пловдивчани имат шанс да запазят дясно-центристкото, реформаторско мнозинство и да отстранят кадровите и персонални грешки допуснати в управлението на града преди 4 години. Веднага след изборния ден, още на 26-и октомври ще възстановим доверието между дясно-центристките партии в Пловдив и ще сформираме ново силно мнозинство, в което ще очаквам най-голямата група в Общинския съвет да излъчи председател на ОбС и заместник кметове”, каза Димитров и обяви, че от “Да решаваме заедно” и Реформаторския блок нямат предварителни условия пред ГЕРБ и другите дясно-центристки партии и ще се съобразят единствено с вота на пловдивчани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина