БългарияГероите на деня

За честна изборна победа и подкрепа за популяризирането на Пловдив си говори Здравко Димитров с британски дипломат

“Искаме да използваме британския опит в популяризирането на Пловдив. Новият екип на община Пловдив ще поиска логистична подкрепа от британското посолство, за връзки с британски градове, които са имали успешен опита като европейски столици на културата. Такъв град например е Ливърпул. За разлика от досегашния кмет и екипа му, които се държат с пловдивчани, все едно знаят всичко и не им е необходим никой, ние знаем, че ни е нужна подкрепата на всички пловдивчани и повече знание и опит за това, Пловдив да има успешна година като европейска столица на културата”, заяви Здравко Димитров за медиите, след среща с заместник-посланика на кралство Великобритания г-жа Сара Райли в Пловдив.

На срещата със Здравко Димитров и представители на коалиция “Да решаваме заедно” г-жа Райли се интересува как вървят приготовленията на Пловдив за 2019 г., когато градът ще бъде европейската столица на културата. Тя попита още как община Пловдив помага на културата в града и показа, че познава голяма част от проблемите на Пловдив. Един от най-важните акценти на разговора, поставен от г-жа Райли бе честността на изборния процес и това да няма манипулации на вота на хората.

“Ние имаме членове на комисии и застъпници във всички изборни секции и ще направим необходимото изборите да са честни и да няма съмнение за изборните резултати”, каза Здравко Димитров и добави, че въпреки проблемите в изборния процес, които има всяка нова демократична система “Пловдив е древен град, а пловдивчани имат историческа памет и достойнство. Гледаме на изборния процес много отговорно и за мен е важно градът ни да има честно управление, върху което няма сянка на съмнение”, обясни Димитров. Той допълни, че новото управление на града трябва да подпомогне, доколкото е възможно културните институции, включително да осигури помощ от държавата за тези от тях, които общината не управлява.

Кандидатът за кмет на район централен Пепа Деведжиева, заяви един от най-важните приоритети на новото управление на Пловдив, ще е да има повече прозрачност, включително при обществените поръчки. Тя заяви, че коалиция “Да решаваме заедно” и Реформаторският блок ще наложи еднакви правила за съфинансиране на културни проекти. На среща с пловдивските гилдии, те са заявили пред нея и Здравко Димитров, че досега Община Пловдив е искала 80% съфинансиране на проекти, внесени от пловдивски творци, докато за външни проекти е очаквала едва 20% съфинансиране. Това са казали пловдивските творци на среща с гилдията, на която Деведжиева е участвала заедно със Здравко Димитров.

Заместник-посланикът на Великобритания Сара е попитала също дали, ако спечели изборите коалиция “Да решаваме заедно” ще запази модела на реформаторско управление каквото има в централната власт.

“Пловдивчани искат Реформаторският блок, ГЕРБ и другите дясно-центристки партии да сформират стабилно, почтено и отворено към хората управление с нов кмет и нов екип в общината”, отговори Здравко Димитров. Той заяви, че е казал публично, че въпреки всички опити на досегашния кмет да раздели дясно-центристката политическа общност в Пловдив, коалиция “Да решаваме заедно” ще сформира стабилно дясно-центристко мнозинство в новия Общински съвет, обединено около важни за Пловдив приоритети и цели.

Здравко Димитров подари на Сара Райли картина нарисувана от ученик, която участва в благотворителната изложа в помощ на пострадало при инцидент дете от спортното училище в Пловдив.

След срещата Димитров заяви за медиите, че се е старал да представи Пловдив достойно в добра светлина пред британския дипломат, а не да се оплаква от проблемите на града, както често е виждал да правят други политици, нещо което винаги му е правило неприятно впечатление.

“Искам всички пловдивчани, да знаят, че от нашия екип никога няма да излезе дори дума, която би уронила престижа на Пловдив. Не сме казал и нито една лоша дума срещу кандидатите за общински съветници или районните кметове на която и да е от политическите партии. Ние играем честно!”, обясни Димитров и допълни, че коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторския блок не е поставяла предварителни условия пред другите дясно-центристки партии за следизборно сътрудничество и ще се съобразява единствено с вота на пловдивчани.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Г-Не Димитров , пожелавам ви усет в Неделя на изборите ,защото наистина заслужавате да спечелите .Искрено се надявам да има разумни хора който да ви подкрепят !!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина