БългарияГероите на деня

Внасят в Общинския съвет подписката за намаляване на данъците

Общинските съветници от Патриотичния фронт ще внесат в 11.00 ч. на 5 май 2015 г. в Общински съвет – Пловдив подписката за намаляване на данъците до нивата им от мандат 2007-2011. 

Народният представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов обяви подписката за намаляване на местните данъци и такси като свой ангажимент към пловдивчани след поредица от срещи в града и след като преминалите през приемната му хора настояха за това. "Хората са категорични – данъците в Пловдив са прекалено високи. Стигнахме до абсурда да плащаме повече, отколкото в София. А ние през 2007-2011  показахме, че може да се управлява и с по-ниски данъци", заяви при старта на подписката Славчо Атанасов.

Тя бе открита пред Дирекция „Местни данъци и такси“ на Община Пловдив на ул. „Радецки“ 18 и продължи с мобилни пунктове в шестте района на града.  Само за седмица бяха събрани около 6 000 подписа.

Подписката ще бъде внесена в подкрепа на предложението за намаляване на местните данъци и такси до нивата им от 2011 г., което общинските съветници от Патриотичния фронт депозираха в ОбС. На заседанието на местния парламент на 23 април съветниците от патриотичната формация поставиха маса пред входа на ОбС като част от подписката, започнала във всички райони на Пловдив. Част от общинските съветници се подписаха – отказаха да се подпишат съветниците от ГЕРБ и ДПС, подкрепящи  Иван Тотев.

Десните партии от Реформаторския блок – Движение България на гражданите и ДСБ заявиха подкрепа за подписката с мотива, че данъците в Пловдив са високи, че подобна политика прогонва бизнеса към съседните малки общини и не е добра , както за общината, така и за гражданите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина