БългарияГероите на деня

Търновалийски във Фейсбук: Напуснахме заседанието на бюджетната комисия, защото отказваме да участваме в маскарада наречен „парламентаризъм по герберски“

Пловдивският народен представител Георги Търновалийски обясни на личната си страница в социалната мрежа Фейсбук защо с колегите му от БСП напуснаха заседанието на бюджетната комисия. Напускането ни беше израз на крайното ни възмущение от скандалното поведение на управляващите и председателя на комисията, споделя финансистът. По думите му Менда Стоянова реално е скрила от народните представители становищата на граждани и организации, които имат право на позиция и предложения по финансовата рамка. По негова информация има постъпили становища от социалните партньори, но те не са били представени на членовете на комисията. Дори не ни предоставиха докладите по бюджетите, защото явно  не са  готови,  обяснява в статуса си Георги Търновалийски. Той посочва, че без тези документи е невъзможен качествен дебат по най-важния закон. Тези аргументи обаче бяха високомерно отхвърлени от управляващите, които отказаха и отлагане на заседанието за утре сутрин. Затова социалистите- членове на комисията, отказаха да участват в маскарада, наречен „парламентаризъм по герберски”, допълва депутатът. Той предупреждава, че законът за бюджет 2016 ни вкарва в дългова и стагнационна спирала. Икономиката ще се срива, българите ще обедняват все повече и никой не иска да разбере, че бедността е най-големият проблем, пише Търновалийски. Той е убеден, че реформи няма да има и числата го показват. Спокойни могат да бъдат чиновниците, защото административна реформа също не се предвижда, става ясно от думите му. Раздутата администрация ще си остане в същия числен и „качествен” състав. Българските граждани и бизнесът ще плащат за нея, апропо както платиха с актуализацията на бюджет 2015. 490 милиона лева взеха от всички нас, защото министрите не направиха 10-процентното планирано съкращение на администрацията в техните ведомства, обяснява бившият заместник финансов министър.

В заключение той призовава гражданите и деловите среди да бъдат активни, защото при тоталния отказ от страна на управляващите за прозрачен дебат само с граждански натиск могат да бъдат зачетени интересите на хората и бизнеса.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина