БългарияГероите на деня

Търновалийски: Община Пловдив не направи нищо да спаси летището

Преди три месеца споделих опасенията си, че летище Пловдив ще заработи като плод-зеленчук и за съжаление, тази развръзката наближава. Това каза на пресконференция днес в Пловдив народният представител от БСП лява България Георги Търновалийски. Той отново подчерта значението на аеропорта за икономическото развитие на града и региона. За жалост, вече текат съгласувателни процедури за работно време от 9 до 17 часа и процесът изглежда пред финализиране. Според депутата намаленото работно време изправя летището пред два основни риска – съкращение на служители и ограничаване на полетите на нискотарифните авиокомпании, чиито самолети кацат привечер. Търновалийски предположи, че тези мерки имат за цел да намалят концесионната такса за бъдещия концесионер, но последствията са необратими. Трудно след това ще бъде възстановен стария режим за обслужване на полети, дори и след концесионирането на летището, подчерта Георги Търновлаийски.
Той разкритикува пловдивската управа, защото местната власт не е била достатъчно настоятелна за запазване и развитие на пловдивското летище. За градинки и тротоари се борят със зъби и нокти, а за обект със стратегически перспективи нито дума, каза народният представител. Той смята, че управлението на града е можело да бъде активен участник в разговори с държавата относно бъдещето на пловдивския аеропорт. Нормалното му функциониране би могло да се гарантира, ако част от таксата за обслужване остава в самото летище, посочи вариант Георги Търновалийски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Много компетентно се изказва даже, Община Пловдив участва във фонд за подпомагане на летището и дори ти плащаш за него. Така, че Тотев да си говори с началника, не да се прави на ощипан, защото и за еврофондовете лъже!!!

  2. То летището е държавно, общината няма участие. Как да го спаси?!?! Търновалийски да почете малко преди да се изказва отново некомпетентно – както с Еврофондовете 🙂

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина