БългарияГероите на деня

„Съюз за Пловдив“ се регистрира за участие в изборите още в първия ден

Дани Каназирева отново призова за отмяна на изискването за събиране на подписи

Още в първия ден за регистрация за участие в изборите за местна власт на 25 октомври, веднага след отварянето в 9:00 часа, „Съюз за Пловдив“ подаде изискваните от закона документи в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Евелин Парасков и Веселин Козарев внесоха в ЦИК списък с над 7000 подписи на пловдивчани, които подкрепиха „Съюз за Пловдив“ – това е почти три пъти повече от необходимите 2500 подписи.

„Съюз за Пловдив“ може да събере за кратко време много повече и от тези 7000 подписи, но тази практика е унизителна и застрашава личните данни на хората. Това е излишна злоупотреба с личните данни на хората. Партиите купуват готови бази данни и разчитат никой да не провери дали името и ЕГН-то му не са използвани без неговото знание. „Съюз за Пловдив“ събрахме подписи от наши активни симпатизанти, но въпреки това сме за премахването на това изискване, коментира веднага след внасянето на документите Дани Каназирева.

„Съюз за Пловдив“ предложи още преди две години да отпадне събирането на подписи от партиите при всяка регистрация за изборите. Режимът за съществуване на партии е достатъчно строг и последващият контрол трябва да бъде само в ръцете на избирателите. Дани Каназирева лично внесе предложението за отпадане във Временната комисия за изработване на проект за нов Изборен кодекс в 42-то Народно събрание, но оглавяваната от Мая Манолова комисия отказа да го приеме.

„Съюз за Пловдив“ издига кандидати за кмет на Пловдив, за общински съветници и за кметове на всичките шест района на града. Само силно присъствие и в администрацията, и в Общинския съвет ще ни позволят да променим модела на управление – той трябва да е в интерес на пловдивчани, каза Каназирева, която е кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата с общински съветници на „Съюз за Пловдив“.

„Съюз за Пловдив“ е единствената по рода си регионална организация от европейски тип, системна и последователна в позициите си. Европа отдавна е на регионите, докато в България следваме все още един стар, централизиран модел на управление. Случване на реална децентрализация и силна местна власт в нейния европейски смисъл – близо и в услуга на местното население – е основна цел на организацията, допълни Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина