БългарияГероите на деня

След сигнал до главния прокурор: Икономическа полиция проверява Белодробна болница

Преди това Славчо Атанасов отправи питане и към здравния министър Петър Москов

Икономическа полиция проверява Белодробна болница след наш сигнал до главния прокурор, съобщи на пресконференция днес общинският съветник от Патриотичния фронт д-р Лилия Учкунова. Две седмици преди проверката народният представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов отправи питане към здравния министър Петър Москов за съдбата на едно от най-старите и значими за града и региона здравни заведения. В отговора си към Славчо Атанасов министър Москов заяви, че към настоящият момент не са постъпвали документи с искане за закриване на Белодробна болница "Кудоглу". Според министър Москов дебатът  за ликвидирането или трансформирането на здравното заведение трябва да се проведе на територията на Общински съвет – Пловдив, който е негов принципал.

Болницата де факто не работи и не приема пациенти от февруари тази година, но очевидно здравният министър д-р Москов не е информиран за това, посочи днес д-р Лилия Учкунова. 

„В момента персоналът на болницата се състои от 27 служители. Сред тях има шестима санитари, преназначени в хигиенисти, четирима счетоводители – защо ли й е на една неработеща болница подобно счетоводство, елтехник, шофьор, снабдител и озеленител“, изрази недоумението си общинският съветник. Тя попита какво правят тези хора, след като болницата не лекува пациенти. И отново зададе въпроса – защо начело на този персонал, в неработеща болница стои управител с 1 500 лева заплата?

Д-р Лилия Учкунова бе категорична, че трябва да стане ясно кой и защо доведе болницата до това състояние. Тя пита още: Както и какво ще се случи с атрактивния терен от 23 дка парк и 14 дка застроена площ, с добър сграден фонд?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина