БългарияГероите на деня

Славчо: Не ме интересуват партийните схеми – искам подкрепата на пловдивчани

Славчо Атанасов

Казах го още в изборната нощ. Продължавам да съм убеден в това, че не партиите, а хората са важни, когато става дума за избор, който засяга нашия живот и нашия град. Защото съм убеден, че за огромната част от вас приоритет е решаването на  конкретни проблеми, а не някакви партийни цели.

Това правим с моя екип – говорим с хората, обсъждаме, предлагаме решения за проблемите. Смятам, че кампанията е за това, а не за излишни политически приказки, от които видяхме, че близо 2/3 не се интересуват. Защото, видяхме как преди решителния втори тур именно партийните кандидати, които говориха за „ветрило“, разгърнаха партийното „ветрило“ срещу гражданите.

Аз в задкулисни политически схеми и договорки под масата няма да влизам.

Казах го още в нощта след първия тур в изявленията си пред националните и пловдивски медии. Явно политическата подкрепа се дава и отнема по точно този начин – с пазарлъци и натиск. Последният пример за това е съвсем пресен – г-жа Меглена Кунева в понеделник подкрепи мен и екипа ми, а сега очевидно под натиск, промени позицията си на 180 градуса. Изобщо няма да коментирам тази постъпка.

Но, ще повторя – разчитам на подкрепата на всички разумни пловдивчани, които желаят да бъде сменен порочният модел на управление на Пловдив. Модел на скъпи и често некачествени ремонти и строителство, направени не с някакви митични пари от София за "нашето момче Иван", а за сметка на завишените данъци, които плащаме, за сметка на отнетите социални придобивки. Ще сменим модела, защото имаме по-добра алтернатива за много от важните приоритети и проблеми пред града – спасяване на летището, което едва не затвори в този мандат, размразяване на проекти като разширяването на Голямоконарско и Асеновградско шосе, превръщането на ивиците по продължението на река "Марица" в зони за отдих с много зеленина, ако щете дори с плажове, но направени както трябва, а не смехотворни идеи, като тази, което видяхме. И изключително важното: Пловдив – Културна столица 2019. Ще спрем това разделение на творците и творческите прояви, на база на разпределянето на парите за култура, наложено от досегашния кмет. Ще намерим баланса и ще върнем силните фестивали на Пловдив, като разбира се не пренебрегваме и съвременните формати с техните публики. Ще изградим широка партньорска мрежа от културни и туристически оператори, както у нас, така и в чужбина.

Времето на лъжите и манипулациите на Иван и хората му изтече. Искам безкомпромисната ви подкрепа в неделя – видяхме какво могат: 47 000 гласа с всички манипулации, направени пред очите ни, с готови попълнени бюлетини, с незаменимата помощ на Георги Титюков. Е, помните ли, че ние можем да покажем подкрепа от 70 000, при това без манипулации?

Да им го покажем отново, да покажем по-силна подкрепа,  за да кажем ясно, че повече не искаме да ни лъжат!
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Здравейте, имам само един въпрос към вас. Ако не спечелите изборите, ще останете ли като член на ОС в Пловдив, за да се борите против неправдите или ще се върнете в парламента?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина