БългарияГероите на деня

Славчо: Благодаря ви! В неделя ще сменим модела на управление с истинска визия!

Славчо Атанасов

Скъпи пловдивчани, благодаря ви!

Благодаря ви за подкрепата! С вас постигнахме сериозен резултат срещу машината, за правене на избори, за която предупреждавахме и която всички видяхме как  работи на 25 октомври. Въпреки това, видяхме, че процентите за Иван Тотев, независимо от всички организирани и подменени гласове, са по-малки от 2011 г. Да не забравяме, че освен нас двамата, достигнали до балотажа – имаше и други достойни кандидати за кметския пост. 

Разчитам на пълната ви подкрепа и тази неделя! Вярвам в нея, защото знам, че и вие искате да сменим порочния модел на управление на Пловдив. Във всичките си срещи с вас ние сме говорили за това.  Да сменим модела от типа "проба-грешка", с излишно оскъпени и често некачествени ремонти, със съмнителни обществени поръчки, със строителство за сметка на изкуствено завишени данъци, с отнети социални придобивки и провалени проекти като Водния и Транспортния, които започнахме в нашия мандат и които зациклиха днес, с бездушно управление, далеч от хората.

Екипът ни има ясни цели, за да се развива Пловдив: 
–    Пари за Пловдив ще има – защото ще спасим летището,  което за малко не затвори през последните години, но което ще допринесе много за развитието на региона. 
–    Пари за Пловдив ще има – защото ще довършим работата, която започнахме по пътната инфраструктура – размразяване на разширяването и обновяването на Голямоконарско и Асеновградско шосе, бързо и ефективно строителство на булевардите с 30-милионния заем, за да започне максимално бързо това да работи за Пловдив. Но и възстановяване на общинското звено за спешни улични ремонти, защото работеше по-евтино и по-качествено. 
–    Пари за Пловдив ще има – защото ще довършим без повече политическо протакане на Стадион „Пловдив” с парите, които аз и Бойко Борисов договорихме – 20 млн. лв. целева субсидия от държавата за града ни. Иван и екипът му извършиха голям грях към Пловдив като спряха тези пари, с искане на абсурдните 180 млн.лв. по схемата с ненужното допълнително оскъпяване.  
–    Насочваме усилия и за благоустрояване на кварталите, защото Пловдив не е само Центъра.. Масово хората ми се оплакват, че места като „Прослав”, „Беломорски” и „Коматево”, че дори и междублокови пространства в „Централен“, „Северен“ са забравени от Бога и за тях се сещат само по избори.
–    Превръщаме на околностите на река Марица в зони за отдих със зеленина и места за разходка и почивка. 
–    И, разбира се –  изключително важното: истинска и качествена работа за Пловдив – Европейска столица на културата. Ще обединим отново творците на града, които Иван Тотев и екипът му разделиха на тема "пари за култура" напълно в разрез с мотото "Заедно". Ще изградим и широка международна партньорска мрежа от културни и туристически институции, която е задължителна за този най-голям и престижен проект, започнат отново в нашия мандат. Билбордовете за спечелването му с предизборна цел в полза на Иван и платени с нашите пари вече не са достатъчни. За 2019 година ще се иска много работа, за която имаме план. Нека заедно поправим всичко това! 

Не мога да не кажа няколко думи за ниската активност на първия тур. Тя показва, че хората са се наслушали на приказки и че никой от нас – кандидатите – не е бил достатъчно убедителен, от което си взимам поука. Но и как да стане това, като Иван Тотев упорито отказваше дебати за развитието на Пловдив, в очакване единствено  на служебна победа. На практика не се проведе никакво състезание на идеи, на модели за управление. И тук веднага искам да поздравя тези кандидати, които изпратиха ясни послания по конкретни теми и приоритети, защото това е истинското състезание, а не някакво организиране на гласове. 

Уважаеми пловдивчани, 
Призовавам ви –гласувайте! Излезте в неделя пред урните, за да сменим сегашния модел на управление. Имаме по-добра алтернатива!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

 1. искам Славчо да отговори, кой сключи договора с Тракия РМ за почистването на река Марица и колко милиона плати общината за работата на 3 багера, 5 камиона и не повече от 20 работника с ръководителите за срок от 3-4 месеца не интензивна работа.
  Мисля, че платената сума надхвърляше 3 млн. лева
  Сега тази работа се извършва от общинската фирма Градини и Паркове…
  Да, СЛАВЧО има по-добра алтернатива.
  Да не прави нищо и да прибира едни пари…

 2. Доста по-добре от Маминия, който дори не е подкрепил издигането на Пловдив като кандидат, който взе куп банкови заеми вместо пари от ЕС фондове, бетонира Капана незаконно, разби градината от некачествени и прескъпи ремонти, сле дкоето сега вече нещата са за ремонт, изкърти паважа за продан, завиши 4 пъти цената на Колодрума…Славчо ми е по-добър вариант за кмет.

 3. Каква е тази визия, че никой досега не е разбра , освен да демонстрираш омраза съм собствения си град ,да хулиш , да отричаш всичко направено досега, да даваш голи обещания и да се заиграваш с олигархокомунистите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина