БългарияГероите на деня

Тотев: В неделя искаме избирателна активност над 50 процента

Изборът е между града от комедийните рубрики и града, който те кара да се чувстваш щастлив. Гласувайте за живия Пловдив, не за мъртвия град, призова кандидатът за градоначалник

Уверен е, че ще бъде сформирано стабилно дясно мнозинство. От днес ГЕРБ стартират разговорите в тази посока

Не сме изненади от резултатите. Но имахме нагласата за по-висока активност. Абсолютно уверени сме, че другата неделя ще имаме шест районни кмета и кмет на община Пловдив, каза на среща с медиите днес кандидатът за градоначалник от ГЕРБ Иван Тотев. След изборния ден той направи кратка равносметка, но не даде шанс за въпроси от страна на журналистите.

Тук беше най-тежката кампания в България, с много сюжетни нишки вплетени в нея. В изборния ден вчера много хора не успяха да гласуват заради опашките и трудния процес в секциите. Затова другата седмица очаквам висока избирателна активност. Гласуването ще е бързо и по-леко. Колкото до противника на балотажа- не ни изненадва. В Пловдив много ясно се забелязват двете страни, двете политики. От едната страна е дясното и ГЕРБ, политиката на развитието, на растежа. От другата страна е политиката, която има за цел да капсулира града, да изсмуква обществен ресурс, цели да не се чува за Пловдив, иска да затвори града. Атанасов винаги е бил лицето, флагманът на тази политика. Затова е и толкова нисък резултатът на Георги Гергов. Затова питам хората в кой град искат да живеят- в този, в който откриваме тоалетни с мажоретки, който обявява война на други държави, който влиза в комедийните рубрики, град на популизма, или в град, който те кара да бъдеш щастлив, каза Иван Тотев и очаква отговора на гражданите в неделя.

Той допълни, че в следващите години Пловдив ще е в голяма конкуренция с другите градове в опитите си да реализира проектите, за които разчита на държавата. И подчерта, че само ГЕРБ може да гарантира реализирането им, тъй като „другата политическа нишка не обича да си говори с правителството”. Вчера резелтатите бяха обявени с надежда за отрицателен вот срещу мен. Това е безумие. Искат отрицанието да направи следващия кмет на града ли? Искате да живеем в мъртъв град ли? Или предпочитате живия Пловдив?, обърна се към гласоподавателите Тотев. Той иска на балотажа избирателната активност да е над 50 процента и призова хората да излязат и да гласуват. Трябва да покажем, че сме град на бъдещето. Искаме голяма разлика в процентите, каза още лидерът на ГЕРБ в Пловдив и кандидат за кмет.

Това заяви, че от днес стартират разговорите с другите политически сили в очертаващия се като много пъстър общински съвет. Убеден е, че ще бъде сформирано стабилно дясно мнозинство.  

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Тотев нека наистина погледне другите градове като София и Бургас и сам да се замисли – Защо за него не гласуват с такова голямо множество ??? Ако беше по-малко Атеист и по-малко Алчен може би и Пловдив би го подкрепил …

  2. Тотев добър, умен, градивен, Славчо лош, глупав, смешен и вреден, а в парламента са коалиционни партньори. Каквото и да ви говорят, винаги става въпрос за пари. Драги сънародници.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина