БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Връщаме подуправителите на БНБ на бял кон, вместо да ги разследваме за грабежа КТБ

„Целият Управителен съвет на БНБ носи отговорност за случилото се в КТБ. И вместо да потърсим тази отговорност и разследваме подуправителите на БНБ – ние ги връщаме на бял кон с нов мандат“. Това заяви народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов по време на дебатите в Народното събрание днес, предшествали избора на Калин Христов, Димитър Костов и Нина Стоянова за заместници на новият управител на БНБ Димитър Радев.

От Патриотичния фронт и Реформаторския блок гласуваха „ против“ и в знак на протест напуснаха пленарната зала преди клетвата на тримата подуправители. „Ще ми се да чуя ГЕРБ, ДПС, АБВ и БДЦ, подкрепили новите заместници на Димитър Радев – нека те посочат ясно мотивите си за това решение. Защото то е важно решение“, заяви още Славчо Атанасов.

„Сам е – други няма. Излиза, че единственият виновен за преките загуби от 4 млрд.лв. и още милиарди левове, нанесли тежки вреди върху българската икономика е Иван Искров. За една банкова система най-важното нещо е доверието на хората. А ние връщаме хора,  чийто мандат на подуправители е свързан с най-тежкия банков удар в новата ни история“, реагира Славчо Атанасов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина