БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: При нас една улична дупка струваше 18 лева – при Тотев се стигна до 56 лева

Възстановяваме общинското звено за кърпене на уличните дупки и искаме пълна ревизия как са разходвани парите на Пловдив, заяви народният представител

„Вече в пети район на Пловдив виждаме, че малките улици са в трагично състояние. Чудесно е, че се правят големите булеварди, но защо се оставят малките улици, те съставляват 90 % от града? Хората с право недоволстват. А и аз самият живея тук, виждам колко са зле вътрешнокварталните улици. Затова  – веднага след изборите възстановяваме общинското звено за кърпене на уличните дупки“, заяви днес Славчо Атанасов, кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 и кандидат в предстоящите местни избори. Заедно с кандидатът за районен кмет в „Южен“ Борислав Инчев те започнаха срещите си с хората в района, очертавайки проблемите улица по улица.

„В нашия мандат, когато създадохме общинското звено – запълването на една улична дупка струваше 18 лв. на кв.м., днес е между 47 и 56 лв. на кв.м. Три пъти по-скъпо, при положение, че не знам цената на асфалта да се е вдигнала, напротив. Защо? Това са парите на пловдивчани, а ние не знаем как се разходват.  Затова – пълна ревизия на управлението на Иван Тотев“, заяви Славчо Атанасов.

Състоянието на вътрешнокварталните улици е сред големите проблеми на „Южен“ – затова подкрепям категорично позицията на Славчо Атанасов за възстановяване на общинското звено за кърпене на дупките. То вече доказа своята ефективност и полезност – да работи бързо и на ниски цени, заяви Борислав Инчев.  Като приоритет в работата си, със съдействието на Голяма Община той посочи изграждането на пътния възел „Модър-Царевец“. „Не мога да си представя как в 21 век, при толкова належащ инфраструктурен проблем, през последните 4 години да не се направи нищо за свързаността на двата квартала „Южен“ и „Западен“, коментира Борислав Инчев.

Изграждане на детски ясли, бе другото което Славчо Атанасов и Борислав Инчев поставиха като приоритетна задача при разговорите си в парк „Белите брези“ с млади родители.

„Чувам, че Пловдив бил потънал под вода, защото Славчо Атанасов не бил направил Южния обходен колектор като кмет. Добре, защо след като направихме Северния обходен колектор – и северната част на Пловдив бе под вода при последния дъжд?Ако вървим така – очаквам до деня на изборите да бъда обвинен за земетресението във Виетнам и пожарите в Етиопия“, заяви с усмивка Славчо Атанасов.

„Нормално е да се похвалиш  за свършеното, но е нормално и да си признаеш за несвършеното. Ние изградихме Северния обходен колектор, днешното управление какво направи 4 години за изграждането на Южния? Вместо това упорито търси причините за несвършеното у другите. За да се стигне дотам – градът на два пъти в рамките на един месец да бъде удавен – значи има несвършена работа, най-малкото по почистване и поддръжка на шахтите“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина