БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Пълна ревизия на управлението на Иван Тотев наесен

Всичко, построено от сегашния кмет е на завишени цени, посочи народният представител и изнесе данни за Колодрума, Цар-Симеоновата градина и Кръговото на Водната палата

„Реалната цена на многофункционалната спортна зала Колодрума е над 60 милиона лева, а не както твърди кметът Иван Тотев – 49 милиона. И той дължи отговор на пловдивчани колко всъщност струва бъдещата спортна зала на Пловдив“. Това заяви на пресконференция днес народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов.

„Досега държавата е превела на общината 51 093 826 лв. с няколко постановления на Министерски съвет. Отделно с 4 решения на Общинския съвет са осигурени общо 9 015 000 лв. Така цялата сума до тук за изграждането на Колодрума е 60 108 826 лв. Да, градът ни има нужда от такава спортна зала, но защо на подобна цена? Това се оказва най-скъпата спортна зала у нас“, реагира Славчо Атанасов, цитирайки пред медиите министерските постановления и решенията на местния парламент за сумите, превеждани за Колодрума. 

По думите му всички обекти, построени от кмета Иван Тотев, са с нереално завишени цени. „Затова наесен – пълна ревизия на управлението на Иван Тотев. Защото това не са неговите пари, а парите на пловдивчани“, заяви Славчо Атанасов.

„Другите примери за обекти със завишени цени, предизвикали обществени критики, са детската площадка в Цар-Симеоновата градина, чиято стойност стигна 500 000 лева, както и Кръговото на Водната палата на цена над един милион лева с фонтан за 80 000 лева в него”, допълни Атанасов.

„Преди година и половина, заедно със Славчо Атанасов като общински съветници поставихме проблема пред г-н Тотев и заместника му Кацарски, че около Колодрума не са предвидени средства за инфраструктура, паркинги и зелени площи. Двамата тогава яростно спориха с нас, че не било така, предвидено било. Е, оказа се, че не е. С решения на ОбС впоследствие се отделиха общо 9 млн. лв. за паркинги и подходи към Спортната зала. Да не говорим, че не е нормално цялата обкръжаваща инфраструктура да струва 9 млн. лв.“, посочи пред медиите и общинският съветник Слави Георгиев. „Отговорът за това, защо има 4 пъти увеличение на цената на Колодрума при положение, че не е нараснала с нито един квадратен метър – трябва да бъде даден”, завърши той.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Не ме интересува славоний фронтовски, въпросите му, обаче са резонни. Ще си останат без отговор. За радост на получателите на обществени поръчки тикво фиенчИтъ , интАлИктуаЦитИ пак ще си изберат маминият с купените избори LIVE по БНТ.

  2. Да,показвайте им хубавеца Тотев с торбички под очите,елегантен нос и екзотичен тен.Най-привлекателен е на снимката от деня на изборите по анцунг.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина