БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов откри подписка за намаляване на данъците в Пловдив

Славчо Атанасов откри подписката за намаляване на местните данъци и такси в Пловдив до нивата им от мандат 2007-2011 г. , полагайки подписа си сред първите пловдивчани днес. Инициативата стартира пред Дирекция „Местни данъци и такси“ на Община Пловдив на ул. „Радецки“ 18.  Пловдивчани ще могат да заявят позицията си и на други места – маси с откритата подписка има в шестте района на Пловдив.

„Това е моят ангажимент към хората в резултат на многобройните ми срещи с пловдивчани, както и преминалите през приемната. Всички са категорични, че данъците в Пловдив са прекалено високи. Стигнахме до абсурда да плащаме повече, отколкото в София. Затова призовавам всички мои съграждани да се подпишат, тъй като това касае всички нас, нашите деца, нашите родители“, заяви народният представител от Патриотичния фронт и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов.

Той е категоричен, че данъците и таксите могат и трябва да се върнат на старите им нива. По думите му в момента пловдивските граждани и пловдивският бизнес плащат непосилни такси и данъци, и въпреки многократните им увеличения, градът не се развива по-добре. „Пловдив от най-социалния град, какъвто беше определен от синдикатите, се превърна в град с едни от най-високите данъци. Ето защо, ние поемаме ангажимент да върнем нивата на таксите и данъците от 2011 г. – безплатни детски ясли, такса  за детска градина в размер на 35лв., вместо сегашните 50 лева, намаляване на данък сгради и такса смет, по-нисък данък за МПС. Само по такъв начин ще дадем глътка въздух на гражданите и на бизнеса. Ние сме управлявали града с по-ниски данъци и сме показали, че такава политика е възможна", добави народният представител.

Славчо Атанасов напомни, че общинските съветници от патриотичната формация вече внесоха в ОбС предложението за намаляване на основните местни данъци и такси до нивата им от 2011 г. След приключването й, подписката също ще бъде внесена в местния парламент, в подкрепа на предложението.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. На Славчо простотиите… В Пловдив се случват нещата за първи път от много години насам, а по негово време – гала откриване с танцьорки на градските клозети. Що не вземат вече да го скрият в някой шкаф неговите съпартийци…

  2. Ако за доброто на града, за инфраструктурата му, за археологията му и т.н. са нужни тези пари – ЗАЩО ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ ? ТОВА Е ЗА ВСИЧКИ НАС. СТИГА С ТОЗИ ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ !!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина