БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Мораториум върху застрояването на зелени площи

Налагаме категорично забраната върху продажбата, преотреждането и застрояването  на зелени площи – само така можем да спасим "белите дробове" на Пловдив,  заяви  днес Славчо Атанасов в отговор на граждани, подали сигнали за унищожаването на градинки в три от районите на града заради застрояването им. 

Малко по-късно той подписа с неправителствени организации и Съюза на ландшафтните архитекти Меморандум за опазване на зелената система в Пловдив. 

На срещата, иницирана от ландшафтните архитекти в края на миналата седмица присъства кандидатът за кмет на район "Западен" от Коалиция за Славчо Атанасов – Десислава Желязкова, която категорично потвърди подкрепата  за налагането на обща стратегия за запазване на зеленината в града. 

Прозрачното управление на зелената състема, съвместно с гражданите и неправителствените организации декларираха още в старта на кампанията си както Славчо Атанасов, така и Десислава Желязкова. Тя бе отстранена от екипа на Иван Тотев като кмет на "Западен" именно заради това, че се противопостави на продажбата на зелена площ в района си. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина