БългарияГероите на деня

Приоритети в програмата на коалиция ”Кауза Пловдив” са създаването на работни места и задържане на младите хора в Пловдив

„10 500 нови работни места в сферата на туризма, аутсорсинг индустрията и IT технологиите са сред приоритетите на коалиция”Кауза Пловдив” , заяви лидерът на партията и кандидат за кмет на район”Централен”Георги Титюков. Целта ни през следващите четири години е да задържим младите хора в града под тепетата. Георги Титюков съобщи, че се планира изграждането на бизнес сграда в централната част на Пловдив. В нея  под наем  ще се дават офиси на току-що завършили университет млади специалисти, които имат желание да развиват бизнес в Града под тепетата, както и на високотехнологични фирми.

В програмата на Коалиция ”Кауза Пловдив” е заложено изграждането на Екопарк ”Марица”. Проектът включва залесяване на 650 дка площ, направа на 105 дка дублиращ гребен канал и на 37 дка изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици. За пловдивчани и гостите на града, проектът предвижда изграждането на 20 атракции. Сред тях са водни ски и водни колела. 

По отношение на инфраструктурата, коалиция „Кауза Пловдив” предвижда разширение и реконструкция на основни пътни артерии в Пловдив. Това са булевард ”Руски”, ул. „Коматевско шосе”и булевардите”6-ти септември”и”Васил Априлов”. Планира се подмяна на паважа с асфалт на улиците „Гладстон” и „Капитан Райчо”.

„Ще се заема с обновяването на междублоковите пространства и направата на модерни детски площадки в район”Северен”, заяви кандидатът за кмет на коалиция”Кауза Пловдив” Ваня Дакова. По думите й, в програмата на партията е предвидено създаването на нови спортни зони до залите „Колодрума” и”Дунав”.

„Пловдив трябва да се превърне в кауза за всеки наш съгражданин”, заяви дългогодишният директор на Художественото училище Маргарита Джарова.” Имаме 3 години, в които трябва много прецизно да решим къде да бъдат инвестирани 20-те хиляди, които ще дойдат за културата в Пловдив, по проекта Пловдив –столица на културата през 2019 година”, допълни още тя. 

Лидерът на коалиция ”Кауза Пловдив” и кандидат за кмет на район ”Централен” Георги Титюков призова пловдивчани да подкрепят листата за общински съветници и да гласуват  за районни кметове в целия град с номер 6 в интегралната бюлетина. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина