БългарияГероите на деня

Пловдивските тракийци ще гласуват с № 5 за Георги Гергов и неговия екип

С изпълнение на своя химн„Ясен месец” в съпровод на гайда пловдивските тракийци от дружеството „Войвода Руси Славов” посрещнаха кандидата за кмет Георги Гергов и кандидата за районен кмет на Южен Красимир Трифонов. Двамата са отдавна ангажирани с каузата на бежанците от Беломорска Тракия и днес заявиха, че ще я принесат в местното самоуправление. 

„Срамуваме се, че не ви посрещаме в Дома, построен от нашите родители – Тракийския просветен дом, но разчитаме тази несправедливост да бъде поправена скоро” – споделиха тракийци. Те запознаха социалистите със съдебното  дело, което водят за собствеността на емблематичната сграда на бул. Никола Вапцаров, и бяха окуражени да се борят за правото си на владение. 
Георги Гергов представи програмата си за управление на Пловдив. Той получи пълната подкрепа на тракийци за намерението си да промени града в икономически, административен и социален аспект. Лидерът на социалистите под тепетата очерта реалното състояние на община Пловдив – огромни заеми, подложен на натиск бизнес, схеми и лобизъм в полза на няколко фирми. „Пропуснатите възможности по европейски програми са над половин милион, в мандата на Тотев са усвоени само 51 млн.лв, като 36 млн. лв са от предишния мандат” – цитира статистиката  кандидатът за кмет с №5. Експертът по европейски проекти Красимир Трифонов обясни, че причината за проспаните възможности е ниското ниво на административен капаците. „Бързо трябва да се навакса, защото в следващия програмен период можем да привлечем сериозен финансов ресурс, но за целта трябва да се извърши промяната на 25 октомври” – подчерта Трифонов. 

Водачът на листата и кандидат за кмет на Пловдив Георги Гергов пое конкретни ангажименти за района. Хората настояха да се решат проблеми,  свързани с пазара „Слънчеви лъчи”, изоставените и полуразрушени постройки, с незаконните сметища, инфраструктурата в кварталите. 

„Имам стратегия за Пловдив и стабилен екип, с вашето доверие ще я реализирам, гарантирам  пълна прозрачност и отчетност” – заяви Георги Гергов, а тракийци декларираха пълна мобилизация да гласуват с №5 в трите бюлетини. Те имат и свои представители в листата – Десислава Йорданова и Мариана Алексиева. 

Георги Гергов подари на Тракийското читалище луксозните томове на Антон Дончев и книги на Божана Апостолова. С пожелания все така да пазят традициите и почетта към миналото кандидатът на БСП поднесе и постер „Битката на Косово поле 1914г.” 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина