БългарияГероите на деня

Пловдивчанин е номиниран за Доброволец на 2017-а

Иван Христев е пример за млад и активен човек, който развива социално значими каузи

Всеки може да го подкрепи, гласуването приключва в полунощ

Таня Грозданова

Представяме ви Иван Денчев Христев от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Той е номиниран за Доброволец на 2017-а в третото издание на Националния конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в Република България (НАРД).

Иван е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ "Пловдив 112". През изминалата година той организира и проведе повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на формированието и външни участници, разказват колегите му от отряда. Те го определят като харизматичен и ерудиран. Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално значими каузи каквато е сферата на Първата помощ в България.

Той увлича с примера си нови желаещи да станат членове на Доброволното формирование, като в момента има 7 кандидат-доброволци за неговата група, които предстои да бъдат приети в редиците на ДФ "Пловдив 112". Освен специализираните обучения, той провежда и безплатни курсове по първа помощ за ученици, студенти и родители в базата на формированието. Участвал е в няколко полеви обучения съвместно с други служби от Единната спасителна система като ръководител екип.

В надпреварата участват общо 7 номинирани доброволци от цялата страна. Гласуването тече на страницата на НАРД в социалната мрежа Facebook, където може да разгледате снимки и да гласувате за вашия избор за доброволец 2017, като  харесате неговата снимка.  Условията за зачитане на гласа ви са:  1) Трябва да харесате страницата на НАДРБ ; 2) Гласува се за снимка от албум КОНКУРС 2017 чрез бутона харесвам/like. Гласуването приключва в 23:59 на 4 декември.

Нашето момче се състезава с: Борислав Димитров – Дф Драгоман, Красимир Александров Йорданов – ДФ Сливо поле, Юджел Шакир – ДФ Ардино, Андриян Алеков Качанов – ДФ „Аварийно-спасителна група – гр. Казанлък“, Светослав Боянов – ДФ общна Ружинци и Иван Стоянов Тодоров – ДФ Стара Загора.

Докато тече състезанието Иван подготвя част от най-голямата съвместна демонстрация на доброволни формирования в България, която ще се проведе на 16 декември в Пловдив, съвместно с ДФ София, ДФ Белово, ДФ Кричим, ДФ Вълчедръм и ДФ Елин Пелин.

Припомняме, че през 2016-а Росен Спасов от ДФ „Пловдив 112” събра най-много гласове в съревнованието на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината. Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина