БългарияГероите на деня

Пловдивчани към Славчо Атанасов: Вие сте единственият политик, който се интересува от нашите проблеми

Г-н Атанасов, вие сте единственият политик, който идва при нас и се интересува какви са проблемите на пловдивчани. С тези думи посрещнаха жители на „Централен“ кандидата за кмет на Пловдив Славчо Атанасов днес в 10,30 ч., когато започнаха обиколките му в района

Всеки ден обикаляхте и „Тракия“, когато бяхте кмет на района, колко пъти съм споделяла с вас какво ме тревожи, добави Анка Кръстева. Жената обясни, че преди имала магазин в РУМ-а там, а сега продава на ул. „Младежка“.

Срещите с хората от центъра Атанасов провежда заедно с кандидата за кмет на район „Централен“  Георги Димитров. В градинката пред Областната управа, откъдето потеглиха днес двамата, пристигна и неговата учителка Любка Ангелова. Преподавала съм на Георги 7 години и много се радвам, че толкова компетентен, отговорен и добронамерен човек ще ни управлява през следващите 4 години, заяви тя по адрес на управителя на частна фирма.

Още със стъпването им на пазара на ул „Младежка“ граждани ги наобиколиха и се надпреварваха един през друг да говорят: „Съсипаха ни тия високи данъци! При вас, г-н Атанасов, детските градини бяха с нормални такси, а яслите – безплатни. Сега не можем да се наплатим. Главната улица я оправиха, чак цветя сложиха, ама малките улички са в ужасно състояние, зейнали са не едни дупки, а цели ями, в тях спокойно човек може да потъне с колата си! Кога ще ги оправят, лятото си отиде!”.

Наистина положението на вътрешнокварталните улици е много тежко, градската управа трябва спешно да вземе мерки и да започне не да запълва дупките, а направо да  преасфалтира, отговори Атанасов.

Две търговки от пазара търпеливо изчакаха, за да споделят недоволството си от велоалеите. „На кого в главата се роди тази безумна идея да ги построят върху тротоарите? Ние как да си водим децата, каски ли да си слагаме? Те са опасни, не можем дори да пресечем нормално,  защото трябва да чакаме смяната на светофара на платното!”. Младежи споделиха, че още няма кой да вдигне падналите от бурята миналата седмица дървета.

Почти същите въпроси поставяха и хората от „Източен“ по време на едноседмичните ни срещи с тях, заяви кандидатът за кмет на Пловдив. Той добави, че жителите на района там негодували срещу мръсотията в междублоковите пространства, които не видели някога да бъдат почиствани. Не достигат и детските площадки, въпреки че аз изградих 150, а и по време на този мандат бяха направени още някои, малко са и детските ясли, хората с основание искат общината да направи нови, каза Атанасов.

Той изрази тревога още, че на Антични театър започва строителство, което изцяло ще промени визията на този символ на Пловдив, без да е проведено обществено обсъждане и допитване до професионалните гилдии.

Кандидатът за кмет на „Централен“ Димитров увери хората, че във фокуса на неговото внимание ще бъдат и малките улици, а специално внимание ще отдели на тепетата, за да ги направи атрактивни за пловдивчани и многобройните гости на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Хахахаха, тия явно са пили газ. Не отричам, че Славчо Атанасов мисли за Пловдив НО…как си мисли, че ще управлява след като направи такъв ку.венски номер на Герб преди 4 години и дали някои си мисли, че Пловдив ще получи пари от правителството и за градски кенеф а какво остава за друго, никакъв шанс някои трезвомислещ да гласува за него на тези избори…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина