БългарияГероите на деня

Пепа Деведжиева: Няма конфликт в Блока

Не е изключено Реформаторите да застанат зад външен човек на предстоящите местни избори

Няма конфликт или напрежение в Реформаторския блок, коментира очевидната липса на комуникация между партиите в дясната коалиция днес Пепа Деведжиева от ДСБ. Вчерашното разграничаване на СДС от пресконференцията на колегите им от РБ доведе и до резонни въпроси за ситуацията във формацията. Това вчера бе лична позиция на СДС, подчерта номинираната от партията си за кандидат за кмет от Блока Деведжиева. Тя не пожела „да слиза на жълто ниво” след въпрос за това несъгласуване за „пореден път”, както се изразиха от синята централа, между съратниците в блока. На фона на липсата на диалог между тях Деведжиева разясни, че върви процесът по номиниране на кандидати за кмет във всяка от партиите, като ДСБ и ДБГ вече са с изяснени позиции, очаква се СДС. В момента се прави социология, която цели проучване на общественото мнение за избор на възможно най-удачния кандидат за кмет. Тя не изключи варианта Блока да застане зад външен човек. Припомняме, че упорито се спряга името на Славчо Атанасов.

Иначе поводът за срещата с журналисти бе нецелесъобразното харчене на публични средства от община Пловдив. Примерът е Пеещите фонтани. Говорим за усвояване на милиони и игнориране на надзора и качеството. В Пловдив има проблем с занижените разходи за надзор в поръчките. А това води до лоши качествени резултати. Защо общината игнорира доклада на специалистите за фонтаните?, попита Деведжиева. Тя подчерта, че това е стил на работа и с него трябва да се приключи веднъж и завинаги.

Колегата й от ДСБ Йордан Иванов изрази безпокойството си по повод харчените средства за снегопочистването в града. Плаща се половин милион машините да седят в готовност, чакайки снега, и 20 хиляди лева за ефективна работа при зимни условия. Такъв договор е сключила общината и сама е вързала ръцете си. Подобен е и случаят със сметоизвозването и почистването на контейнерите. Администрацията плаща за услугата на външна фирма, но е задължена по договор сама да осигурява консумативите за почистването на контейнерите. Апелираме да се приключи със сключването на подобни вредоносни договори, каза Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина