Очаквано: Иван Даскалов е новият апелативен прокурор

Героите на деня

Иван Даскалов
Иван Даскалов
Очаквано Иван Даскалов оглави Апелативна прокуратура днес с решение на Висшия съдебен съвет. Бившият от днес окръжен обвинител №1 бе спряган за наследник на отстранения заради връзките си с Красимир Георгиев- Андрей Атанасов от първия миг, в който бе опразнен най-важния кабинет в сградата на площад Съединение. Даскалов бе избран със 17 от общо 25 гласа. Негови конкуренти в конкурса за апелативен прокурор бяха Румен Боев, Валерий Велчев от Районна прокуратура Първомай и шефът на Следствието Йордан Давчев.
Иван Даскалов овакантява поста Окръжен прокурор само година, след като го зае. Той дойде от Пазарджик, за да заеме поста именно на Андрей Атанасов, когато вторият оглави Апелативна. Името на Даскалов стана известно около случая Белнейски. Той бе наблюдаващ прокурор по делото и обвинител №1 в Пазарджик.
Кариерата на 45-годишния Даскалов върви само нагоре от 1998г., когато става юрисконсулт. През 2001г. става обвинител в Районна прокуратура Пловдив, където се издига до зам.-районен прокурор. Работи като обвинител и в Карлово, от където отива в Пазарджик, за да поеме Окръжната прокуратура там.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.