БългарияГероите на деня

Общината сваля билбордове на Съюз за Пловдив

Дани Каназирева: Иван Тотев наруши Конституцията

От кметството пък цитират Изборния кодекс

Община Пловдив сваля билбордове на Съюз за Пловдив заради сигнали за разпространение на предизборни материали. От администрацията информират, че партията и Дани Каназирева ги грозят 3 хил.лева глоба От кметството цитират Изборния кодекс, където е записано, че на партиите и кандидатите е забранено поставянето на предизборни плакати, билбордове и материали 30 дни преди деня на вота. В същото време самата Каназирева цитира Конституцията и сочи с пръст кметът Тотев, тъй като смята, че той я нарушава.

В последните си месеци като кмет на община Пловдив Иван Тотев започна открито да нарушава и основния закон на република България. Той заповяда принудително да бъдат свалени билбордовете с посланията на „Съюз за Пловдив“ за управлението на Пловдив. Той се позовавава на Изборния кодекс, който забранява поставянето на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания. В нашите послания липсва призив за гласуване, призив за подкрепа, посочване на изборна позиция, номер в бюлетината, дори липсва думата партия. Нито един от тези елементи не присъства в билбордовете, затова те не могат да бъдат определени като предизборна агитация, заяви днес Дани  Каназирева.

Иван Тотев очевидно се намира в стрес, след като все повече хора виждат некачествените му проекти в лъскави опаковки, но за милиони левове. Препоръчвам му да прочете най-после Конституцията на република България, съгласно  която (чл. 39, ал 1) „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин“, а чл. 41 гласи: „Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура“, реагира Каназирева. И изброява за какво призовават свалените билбордове:

– Видеонаблюдение, закон и сигурност. Без договорки в гетата.

– Намаляване с 40 % на такса смет и с 35% на данък МПС.
– Зелени и чисти площадки, здрави пейки до всеки дом. Строги санкции за всяко нарушение.
– Спиране на кранчето за приятелските фирми, които източват Пловдив.
– Денонощни лекарски кабинети и пресичане на кражбите от болниците.

„Съюз за Пловдив“ няма да спира да разпространява своите предложения за Пловдив. Това е упражняване на гарантирано от Конституцията право, а не е предизборна агитация. Това е отчаян опит на Тотев да прекъсне връзката между нас и пловдивчани. Ще продължим да говорим, ще продължим да се срещаме с хората и ще продължим да разпространяваме идеите си. Конституцията ни гарантира това право, закани се Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. абсолютно е правилно – тази компаньонка с нейната активност от една година насам притеснява наред – пощенските ни кутии пълни с диплянк – навсякъде висеше по билбордовете – грозно и елементарно – показва наглост

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина