БългарияГероите на деня

Областният управител инициира среща с премиера за концесията на летище Пловдив

Здравко Димитров се ангажира да съдейства за по-бързото решаване на въпроса, свързан с бъдещето на аеропорта в разговор с китайския посланик

Областният управител Здравко Димитров се ангажира да инициира среща с премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта във връзка с концесията на летище Пловдив в разговор с китайския посланик Джан Хайджоу. Губернаторът прие дипломата в Областна управа днес, а пловдивският аеропорт бе сред основните теми в официалната среща. Не е тайна, че китайска компания иска да вземе на концесия летището и подаде най-добра оферта в процедурата, която по някакви причини все още не е приключила.

Здравко Димитров подчерта големия потенциал на летище Пловдив за развитието на бизнеса и туризма в региона и каза, че за се надява да се намери добър стопанин за този важен транспортен и логистичен обект. Областният управител заяви, че в рамките на неговите правомощия, ще съдейства за по-бързото разрешаване на този въпрос.

Посланик  Хайджоу благодари на областния управител за гостоприемството и изрази увереността си, че срещата е още един показател за доброто сътрудничество и развитието на по нататъшните отношения между двете държави. Н.Пр. Джан Хайджоу представи състоянието и спецификата на китайската икономика, китайската политика за инвестиции и конкретни възможности за влизане на китайски инвестиции, както в страната, така и в региона. Той посочи няколко сектора за инвестиране, които биха били интересни за китайските компании, като селскостопански стоки, земеделски продукти, инфраструктура, винопроизводство, българско кисело мляко и др.

Областният управител заяви, че подкрепя сериозния бизнес интерес от страна на китайски компании и е готов да съдейства за развитието на двустранните отношения.

Срещата завърши с размяна на подаръци, а Н.Пр. Джан Хайджоу подари на областния управител традиционна восъчна китайска чиния, която е символ на развитието и просперитета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина