БългарияГероите на деня

Копривките почервеняха

Гергов е на събора на Малката Бузлуджа

Пловдивският социалистически лидер пред съпартийците: „Нямаме от какво да се срамуваме, защото нашата партия е градила тази държава”

Президентът изпрати поздравителен адрес към участниците в събора на 9 септември КОПРИВКИТЕ 2017

Поляните на ски пистите в местността Копривките над Пловдив почервеняха отрано тази сутрин. Над 6000 социалисти и симпатизанти от цялата област се събраха на традиционното си събитие за 9 септември, станало известно като Малката Бузлуджа, за да отбележат годишнината от Деветосептемврийската победа. ОБластният председател на столетниците Георги Гергов е на място и държа прочуствена реч пред множеството на поляните.

„Девети септември е велик ден. Всеки историк и родолюбец знае, че фашистката чума е била жестока. Затова датата 9.09.1944 г. е важна за България. Тя е причината да сме днес тук”, каза лидерът на социалистите в Пловдив Георги Гергов от трибуната. Той подчерта, че именно БСП е носител на спомена за постиженията на социалистическа България. „Нямаме от какво да се срамуваме, защото нашата партия е градила тази държава”, Гергов и цитира известната фраза на последния комунистически лидер Тодор Живков, че изграденото в неговото управление, днес едва ли може да бъде боядисано дори.

Георги Гергов изтъкна, че БСП не бива да се страхува, а да се противопоставя на подмяната на история. По традиция той зададе посоката и постави задачите за структурите в Пловдив и областта. Целта е победа на следващите избори и връщане на самочувствието на всеки един социалист, стана ясно от думите му. „Имаме млади хора, които трябва да обучим и подготвим да управляват. Експертите ни трябва да са политически фигури, за да реализират нашата програма”, заяви категорично председателят на БСП – област Пловдив. Той посочи, че загубата на парламентарните избори не бива да обезверява социалистите. „Стига вайкане, а на работа! Всеки един от нас, всеки ден, за да почервенее картата на Пловдив област, както почервеня на президентските избори! Можем, правили сме го, защото ние сме партията на хората!”, каза Гергов, а многохилядното множество отговори с „Победа и БСП!”.

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до участниците в Традиционния деветосептемврийски събор. „Убеден съм, че паметта на онези, пред които се покланяме, ни задължава да отстояваме истината, а бъдещето на децата ни – да не позволяваме повторение на най-мрачните отминали мигове”, отбелязва в обръщението си президентът.

Присъстващите положиха цветя на паметника на загиналите партизани, а после събитието заприлича на истински събор със скара, аромат на кебапчета и одеала по поляните. Разбира се, не мина и без обилно количество бира.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина