МненияПод ножа

EVN с глоба от 1 000 000 лева

 

Електроразпределителното дружество е изпратило официално писмо до КЕВР, в което уведомява за сключено извънсъдебно решение с НЕК да върне прихванатите вземания

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е наложила максималната, съгласно Закона за енергетика, глоба в размер на 1 млн. лева на електроразпределителното дружество EVN за своеволно прихванати дългове от НЕК, съобщават от Активни потребители. Регулатора прекрати и процедура по отнемане на лицензията, започнала през 2014 г. Припомняме, че въпросната процедура започна след като НЕК обвини трите ЕРП-та за прихващане на свои вземания от компанията, довело до влошаване на нейното състояние. За другите две дружества – ЧЕЗ и Енерго-Про от септември ще започне анализиране на цялата документация.

До момента единствено EVN от трите електроразпределителни дружества е изпратило официално писмо до Комисията, в което уведомява за сключено извънсъдебно решение с НЕК да върне прихванатите вземания.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Па и нагли…. Извънсъдебни споразумения искали…. За сметка на народа български…. Няма да се учудя, ако НЕК се съгласят, което веднага ще рече – нещо под масата, някой дал, друг взел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина