БългарияГероите на деня

Константин Георгиев – Разкриваме 10 500 работни места. Искаме младите да остават в Пловдив

– Какво отличава коалиция „Кауза Пловдив“ от останалите политически субекти и кои свои успехи бихте отличили от участието си в управлението на града?

– Коалиция „Кауза Пловдив“ беше в управлението на Пловдив през последните 8 години. Това са години, през които ние успяхме да оправдаем доверието на пловдивчани. Спокойно мога да дам отлична оценка за работата ни като общински съветници, защото нямаме нито едно внесено предложение, което да не е станало впоследствие решение. Решения, които са от полза за всички пловдивчани, решения, които оставят траен отпечатък в историята на града. Резултатите от направените от коалиция „Кауза Пловдив“ предложения са повече от видими – насърчихме средния и дребен бизнес, като намалихме с 40% таксите за тротоарно право за търговци и ресторантьори, осигурихме 52 хиляди лева за ремонт на църквите: „Свети Архангели“ и „Свети Никола“ в Бачковския манастир, чиито покриви бяха в окаяно състояние. Осигурихме 63 хиляди лева за газифициране на дома за стари хора „Свети Василий Велики“, с което месечните им разходи за отопление спаднаха 3 пъти и сега са около 100 хиляди лева, а не както преди това – 300 хиляди. Хората там имат отопление 24 часа в денонощието, а преди газификацията – само по два часа сутрин и следобед. По наша идея и предложение бяха осигурени 20 хиляди лева за изграждане на спортна площадка в двора на арменското училище ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян“ и сега децата се  радват и спортуват на терен, който е по най-новите изисквания за безопасност. Изградихме допълнителна лента за ляв завой на кръстовището на булевард „Цар Борис III Обединител“ към улица „Граф Игнатиев“, с което пък в пъти се облекчи трафика на едно от най-натоварените кръстовища в града – това на Сточна гара.

– Какви са приоритетите Ви за следващите 4 години управленски мандат? 

– За тези осем години ние ежедневно се срещахме с хората. Помогнали сме и сме съдействали в разрешаването на проблемите на всеки един, който ни се е доверил. Разбира се има още какво да се прави, нашето общество е динамично и пловдивчани имат все по-големи изисквания към нас, за едно по-добро, отговарящо на съвременните изисквания управление. Ето защо от първостепенно значение за коалиция „Кауза Пловдив“ е в следващия мандат да се създадат и предоставят условия за разкриване на 10 500 работни места в IT сектора, аутсорсинг индустрията, услугите и туризма. Това са сфери, които в Пловдив тепърва предстои да се развиват. Искаме нови работни места, чрез които младите хора ще останат в града и ще се реализират на пазара на труда. Няма да търсят препитание в София или в чужбина, а ще останат в Пловдив, ще развиват пловдивската икономика, ще създадат дом и семейства тук, а не в други части на страната или в чужбина.

– Какво според Вас трябва да се направи по отношение на инфраструктурата? Пловдив е най-древният жив град в Европа и като такъв какво трябва да се направи за намаляване на трафика, който, за съжаление, се увеличава ежедневно?

– Ще работим за повдигане на железопътната линия по булевард „Копривщица“, за изграждане на нов автомобилен мост над река Марица (зад стадион „Марица“), за изграждане на булевард „Северен“ ( от моста на Адата до булевард „Брезовско шосе“ и „Карловско шосе“), за разширение и реконструкция на булевардите „Руски“, „Коматевско шосе“, „6-ти септември“, „Васил Априлов“, за подмяна на паважната настилка с асфалтова на улица „Гладстон“, улица „Капитан Райчо“ и булевардите „Марица” – север и „Марица“ – юг (в участъка от Водната палата до бул. „Източен”). Това са все възлови пътни артерии в Пловдив с доста натоварен трафик. Реализацията на проекта по идея на лидера на „Кауза Пловдив“ – Георги Титюков, за 48 километра велоалеи е почти на своя финал. Това е една истинска, реална стъпка към намаляване на ежедневния брой автомобили по улиците и булевардите в града, както и намаляване на вредните емисии газове и смог във въздуха.

– Вие сте добър ловец с доста точни попадения. Как мислите да увеличите местата за развлечение и почивка за пловдивчани?

– Като страстен ловец и рибар, мисля че в Пловдив трябва да се обособи зона за спортен риболов, където в почивните дни пловдивчани срещу закупен от тях билет да изпробват късмета си. Например, защо не на канал на Гребната база? Или защо не на втория гребен канал или с реализацията на така наречения проект „Екопарк Марица“, който ние от „Кауза Пловдив“  не просто подкрепяме, но и държим да се реализира в най-скоро време, защото това е уникален сам по себе си проект, какъвто няма в цялата страна – 650 дка залесяване с дървета, 105 дка дублираш гребен канал, 37 дка изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици, 20 атракции, сред които водни ски, водни колела, мини голф, бънджи кула, зелено училище, зона за риболов и много други.

– Ловът и рибарството са вид спорт, какво ще направите по-конкретно за спорта в Пловдив?

– Стадион „Пловдив“ е една наша кауза вече няколко години, от която не сме се отказали. Искаме да се осъществи неговата реконструкция с 35 хиляди места за сядане и лекоатлетическа писта. Създаване на чисто нови спортни зони до новооткритата зала „Колодрума“ и до зала „Дунав“. В последните месеци от нашия мандат изградихме Младежки център, в близост до който има 3 футболни игрища, 2 баскетболни, 1 волейболно, 1 тенис на корт, място за тенис на маса, фитнес на открито. Тази зона само по себе си е единствена по рода си в целия град и пловдивчани могат да я ползват. Затова искаме да създадем поне още две такива.

– Колко места в смятате, че ще спечелите в следващия общински съвет?

– Борим се за поне 6 места в Общинския съвет.  Мисля, че това е напълно постижимо за нас. Ние показахме на пловдивчани, че можем и управляваме Пловдив единствено и само в техен интерес и не случайно избрахме името на коалицията да е „Kауза Пловдив“, защото Пловдив беше, е и ще бъде винаги нашата кауза, защото нямаме обещание, което да не сме изпълнили. Затова гласувайте за „Кауза Пловдив“ в целия град с номер 6 за районни кметове и номер 6 за общински съветници.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина