БългарияГероите на деня

Йохан Девлетян отиде при Славчо

Никога не съм се обвързвал политически, не го правя и в момента, обясни бившият шеф на отдел Култура

Влязох в екипа на Атанасов, тъй като бе успешен кмет в културната сфера. А сега съм разтревожен за нея, мотивира се той

Йохан Девлетян стана част от екипа на Славчо Атанасов. Народният представител лично представи бившия шеф на отдел Култура в новото му амплоа пред медиите днес- негов съветник по културните въпроси. Йохан обяви, че ще работи за каузата на сигурния кандидат за кмет на Пловдив Атанасов. Никога не съм се обвързвал политически. Не го правя и в момента. Не уволнението е мотивът ми да застана до г- Атанасов, а всичко онова, което се случи в културния живот на града ни по негово време, имената, които Пловдив видя и чу на живо в мандата му. Това, че успя да спаси операта. Че по негово време бе заявена кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата, защото както знаете, една къща не се гради от втория етаж. По негово време се създаде и инициативния комитет, който в последствие стана гръбнакът на фондация Пловдив 2019. Смятам, че Славчо Атанасов бе успешен кмет в сферата на културата, затова реших да работя за него, обясни Девлетян. Той подчерта, че е разтревожен от това, което се случва в културата в последните 2-3 години.

Конкретният повод за днешния брифинг всъщност бе проекта за строителство на Античния театър на павилиони и информационен център. Девлетян смята, че заделените за това над 260 хиляди лева трябва да бъдат пренасочени в реконструкцията на гримьорните, които по думите му са в потресаващо състояние. Съоръжението в момента не е адекватно за съвременните условия. Сцената е в невъобразимо тежко състояние. Трябва да се осигури още техника. И да се мисли за решаването на най-големия проблем за Античния театър- товароподемността. Всичко горе се качва на ръка. Вместо да се инвестират средства в павилиони, по-добре да се помисли за вид конструкция, която да реши въпроса с качването на техника за събитията на древната сцена. Павилионите ли са най-важни за Античния театър, попита Девлетян.

Извън културната тема общинският съветник Слави Георгиев алармира за голямо незаконно сметище за строителни отпадъци върху общински терен, което се намира в района на булевардите Шести септември и Източен. Хората от квартала ми казаха, че там отпадъците си изхвърля една от трите строителни фирми, които печелят обществените поръчки в града. Затова нашата група отправи питане за сесията в четвъртък възможно ли е съществуването на сметище на територията на район Централен. Става въпрос за 3 декара общински терен, който се ползва за сметище вече трета година. Как е допуснато това? Искаме незабавното му премахване, санкциониране на строителната фирма и извинение от страна на общината на гражданите, които живеят там. Както и възстановяване на зелената зона, превърната в бунище, подчерта Слави Георгиев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Тотев не блести с ум и всичките му начинания го доказаха-разкопания Площад,кръговото на Водната,преасфалтирането на най-последно асфалтирани булеварди,къщичките за нова година(къде ли изчезнаха?),лифтове по тепета,въжени линии,т.н Останалото беше започнато от други,но си го закичи на него.А градината за 8 милиона и нещо-за няколко нови ненужни лампи и фонтан,хайде холан-да не пасем трева.Прокуратурата не смее да го пипне.

  2. Сл. Атанасов спря – с 15 те м. – проекта за Небеттепе.
    Срамота е че „Културната столица“ се “ гордее“ с Античен театър , изграден преди 2000 години. Вместо да го съсипва с експлоатация – преставрления, от които общината печели трябва да се полагат истински грижи за запазването му – не за разни гримьорни и “ удобства“ за днешните артисти , а да се ползва само за елитни изяви като Паметник на културата и за туристите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина