БългарияГероите на деня

Главсекът на МВР хвали Пламен Узунов след оставката му

Новият първи в пловдивската полиция: Пожелавам си успех, защото това е една от най-тежките дирекции

Новият шеф на полицията Христо Разсолков бе представен днес от главния секретар Георги Костов. 33-годишният началник сменя на поста Пламен Узунов, който по собствено желание е подал оставка, както отбеляза Костов. Той заяви, че за негово огромно съжаление поста си е напуснал един изключително кадърен човек, който притежава три основни качества – работоспособност, компетентност и лоялност към системата. Оперативно-издирвателната дейност е била на изключително високо ниво. Слабата превенция на охранителната дейност към КАТ, обаче е било куцащото звено. Именно пътният инцидент, при който Милен Дивеков уби на пешеходна пътека 63-годияшният Димитър, а служители на полицията го пратили да си ходи вкъщи, стана поводът за оставката на Узунов, поне според официалната информация. На този етап самият Узунов мълчи. Въпреки разочарованието си от напускането на толкова трудоспособен кадър, главсекът сподели, че младият новоназначен шеф Христо Разсолков притежава същите качества като предшественика си. Ще са му необходими обаче и решителност и твърдост. Като негов минус Костов определи непознаването на контингента. Разсолков пристига в Пловдив от Благоевградската полиция. От своя страна това е и плюс, тъй като няма да има сантимент към служителите, като обективността му така ще бъде по-голяма, допълни Костов.

Самият Разсолков пък заяви, че си пожелава успех, защото това е една от най-тежките дирекции. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. След като си дава сметка,че това е най-тежката дирекция как не разбра ,че само с късмет без опит няма как да се справи .Защо беше нужно да се цели толкова високо само за да е по близо до жена си . Много Жалко че по такъв начин прецакаха един достоен полицай .

  2. На всички им е ясно , че оставката не е по желание на Узунов а за да се намери място на този млад Пловдивски зет.Само не разбирам как може системата да поиска оставката на Професионалист който както казва Костов е “ работоспособен , компетентен и лоялен към системата “ и да го заменят с човек без никакъв опит непознаваш града , само защото е приближен на Георги Костов. Ясно е колко му се иска на сегашния министър нещата да вървят !

  3. Какви гнезда, каква ти младост, бе Ончооооо! Връщайте Пламен Узунов, че се излагате! Срам и позор! Пламе Узунов е авторитет и професионалист с история! Сега на кой да вярваме!!!!!!!!!!!!!! от нарастващия брой приятели

  4. Какво младо момче, какви пет лева! Срам за Пловдив и областта! Искаме си комисар Пламен Узунов !!!! Това че е назначен по времето на Пламен Орешарски му изяде главата! В Пловдив няма много такива професионалисти!!!!
    от приятелите

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина