БългарияГероите на деня

Георги Търновалийски: Пловдив е на опашката по усвояване на европейски средства в областта и в България

Пловдив е на опашката по усвояване на европейски средства не само в България, но и в областта. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски на пресконференция днес в града на тепетата. Той цитира данни за далеч по-малки общини, които печелят милиони от европейските програми. Обективната статистика сочи, че за 4 години това управление на Пловдив има един спечелен и реализиран проект – реконструкцията на Цар Симеоновата градина. Само дни след грандиозното откриване обаче се видя колко некачествено е изпълнен, коментира депутатът.

Той отново обясни, че Големият воден проект е тотално провален, а обясненията за реализация в следващ планов период не отговарят на истината. Ще трябва ново кандидатстване, нови процедури и подписване на договор. Управляващите в града изгубиха 145 млн. лв безвъзвратно – това е истината, категоричен бе Търновалийски. Как ще извършат същия проект със същите дейности на по-ниската  стойност от 99 млн.лв? – пита той и в актуалния си въпрос към министъра на МОСВ, чийто отговор очаква на петъчния парламентарен контрол. .

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Жорето Комунягата ли е тръгнала да се изказва?! Тази бедна, продажна душица с червена роза?! Малко цифри няма ли да цитира?! Какво значи, че Пловдив е на опашката по усвояване на европейски средства – от колко града, колко е усвоено, колко не е усвоено, какво е средното ниво на усвояване на национално ниво…?! Аман от бездарни дърдорковци!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина