БългарияГероите на деня

Георги Титюков подкрепя благородната кауза в помощ на Митко

Кметът на район „Централен” Георги Титюков и Веселина Ботева – Директор на Дирекция „Социална политика” в Община Пловдив, официално подкрепиха благородната кауза за събиране на средства за Димитър Йовов, който страда от левкемия. На организирания благотворителен базар по време на Международния ден на младежта – 12 август, те облякоха тениски с лика на Митко, показвай по този начин своята съпричастност, състрадателност и отзивчивост към кампанията. 

„Събирането на средства за лечение на тежко болен човек не е кауза само на семейството, а на цялото общество”, сподели Георги Титюков. 
През юни месец тази година на Димитър Йовов от Пловдив е установена остра миелоидна левкемия – М4. Предвид младата възраст на пациента Клинична комисия към УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив взима решение терапевтичното поведение да бъде насочено към костно-мозъчна трансплантация в страната или чужбина.
Димитър вече е подал заявление за финансиране на трансплантация в Германия в Комисията за лечение в чужбина към Министерството на здравеопазването. Едновременно с това започва и дарителска кампания, тъй като офертата от клиника "Хелиос" във Висбаден е на стойност 164 000 евро и сумата трябва да бъде налична в момента, в който Димитър постигне ремисия.
Дори вече има насрочена дата за пътуването до Германия – 24 август.

Кампанията по набиране на средства подкрепят много приятели на семейството, както и обществени личности, ангажирани със социални каузи. Ето защо Община Пловдив напълно съдейства на инициативата и ще осигури еднократна финансова помощ.  Администрацията дава своето уверение, че нейни представители ще се включат във всяко едно събитие, което се организира, за да се помогне на Митко.
Освен чрез покупка от базара, Митко може да получи помощ чрез SMS кампания или по банков път.SMS-и се изпращат на номер 17777 с текст DMS Mitko
Банкова сметка:

IBAN: BG46FINV91501316536260

Семейството отправя молба към всеки, който може да помогне, да го направи!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина